Незаконне проживання у квартирі

Доброго дня!

Я з батьком є співвласниками двокімнатної квартири. Кімнати не виділені внатурі. Батько привів не відому особу попри моє відверте небажання. За комунальні послуги вони не сплачують.

Як виселити дану особу?

Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня

Насамперед можете вимагати сплату за комуналку.

Якщо хтось із співвласників відмовляється брати участь у витратах, інші співвласники можуть здійснити їх самостійно і вимагати від цього співвласника відшкодування понесених витрат у судовому порядку або ж безпосередньо звернутись до суду з позовом про примусове стягнення з співвласника, який відмовився нести тягар утримання спільного майна, коштів для цієї мети.

Щодо виселення то може бути такий варіант.

Питання виселення регулюється нормами Житлового кодексу УРСР. Частиною четвертою статті 9 Житлового кодексу УРСР передбачено, що ніхто не може бути виселений із займаного жилого приміщення або обмежений у праві користування жилим приміщенням інакше як з підстав і в порядку, передбачених законом.

Однією з підстав виселення, передбаченою частиною першою статті 116 Житлового кодексу, є систематичне руйнування або псування приміщення наймачем, членом його сім`ї або іншими особами, які проживають разом з ним, використання його не за призначенням, або систематичним порушенням правил співжиття роблять неможливим проживання із ними в одній квартирі чи в одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявилися безрезультатними.

А взагалі потрібно дивитися по вашій конкретній ситуації

Зв'язатися з юристом
Мироненко Вікторія Валеріївна, місто Вінниця
Телефон:+38 (097) 410 44 00
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 250 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
4149 6090 0039 5758



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860