Бездіяльність міськради відносно постраждалих від пожежі

Чернівці. Будинок, в якому була квартира, де проживала наша родина, визнано непридатним для проживання за технічним станом конструктивних елементів рішенням виконавчого комітету від 25.04.2012р. Будинок перебуває на балансі міськради, і мав 5 квартир. Була пожежа в квартирі одинокого пенсіонера. Всіх мешканців відселили в маневровий фонд.

Житловий кодекс, стаття 7: Непридатні для проживання жилі будинки і жилі приміщення переобладнуються для використання в інших цілях або такі бу-динки зносяться за рішенням виконавчого комітету обласної, міської (міста республіканського підпорядкування) Ради народних депутатів.

Пройшло майже 10 років. Ніякого рішення не приймається. Тільки відписки.

Чи не є це бездіяльністю і порушенням моїх Конституційних прав на житло?

Через скільки часу проживання в приміщенні, ми можемо його приватизувати?

Що робити далі?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! питання потребує додаткового вивчення вцілому, однак на якій підставі Ви проживаєте у квартирі ? для приватизації необхідна технічна характеристика квартири, яку можливо буде важко отримати, ордер та інші документи. Дане питання важко Вам буде вирішити консультуванням в онлайн режимі. Звертайтесь колективно в Центр БПД у вашій місцевості.

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405

Для початку вам потрібно звернутись в Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міськради та зя'сувати чи підлягають ваші квартири, в яких ви проживаєте після відселення, приватизації і чи маєте ви право їх приватизувати. Незайвим також у виконкомі міськради дізнатись чи визнано виконавчим комітетом Чернівецької міськради ваш будинок невідповідним санітарним і технічним вимогам та непридатним для проживання та рішення щодо використання цього будинку в інших цілях або про знесення будинку.

Зв'язатися з юристом
Яцюк наталія, місто Київ
Телефон:+38 (098) 414-65-40
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860