Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи потрібно брати дозвіл щодо тимчасового виїзду за кордон дитини 12 років у батька, який розлучений з мамою, з дитиною не проживає і не сплачує аліментів, але немає рішення суду про те з ким проживатиме

Доброго дня шановна Валентина. Раджу не поспішати вирушати з дитиною за кордон без згоди батька-боржника. Адже досі нові зміни до Сімейного кодексу не узгоджені з нормами закону та підзаконними актами. Як же діяти в ситуації, якщо один із батьків заборгував аліменти і принципово не дає згоди на тимчасовий в Змінами до Сімейного кодексу, які набрали чинності 6 лютого, передбачено: якщо заборгованість за аліментами сумарно становить суму більшу, аніж потрібно заплатити за шість місяців, державний виконавець може видати відповідну довідку тому з батьків, з ким проживає дитина і на користь якого присуджена сплата аліментів. З цією довідкою можна буде тимчасово вивезти дитину за кордон без згоди батька, скажімо, на лікування, навчання чи відпочинок. Для того щоб отримати довідку, необхідно, по-перше, мати судове рішення про визначення місця проживання дитини -- або з батьком, або з матір’ю. По-друге, повинні бути присуджені аліменти, по-третє, має відбуватися примусове стягнення аліментів через виконавчу службу. Безплатна довідка видається державним виконавцем впродовж 10 днів і є дійсною впродовж місяця з дня видачі. Наразі законодавство не дає відповіді на запитання щодо тривалостi перiоду і куди можна вивозити дитину на підставі такого документа. Наявність рішення суду про визначення місця проживання дитини є обов'язковим.

З повагою Яна Сергіївна.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]