Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Волинські митники в Устилузі вилучили у «спортивного» подружжя набір грифів. Про це інформує Волинська митниця ДФС. Через пункт пропуску «Устилуг» водій та четверо пасажирів - громадян України перетинали

Вітаю. Я уважно ознайомилась з Вашим повідомленням, а також з відгуками про цей випадок в ЗМІ(про це інформує не тільки сайт Волинської митниці). Є багато думок юристів з цього приводу, вони переважно негативні, однак наше покликання - допомагати людям у складних життєвих ситуаціях, наскільки це можливо. Вам скажу наступне.

В самому початку Ви пишите, що перетинали кордон " зеленим коридором" , маючи у багажному відділенні товар вагою 241,2 кг. без ознак приховування. Це хочу прокоментувати окремо.

Обрання громадянином "зеленого коридору" - це заявка Вами про відсутність у Вас об`єктів, обов`язкових для декларування. Законодавство чітко визначає їх перелік. Так, зокрема, до них не відносяться особисті речі. Перелік особистих речей, що не підлягають декларуванню, також встановлений, хоч і не вичерпний. До таких особистих речей, серед іншого, відноситься спортивний інвентар. Однак такий інвентар як і будь-який інший об`єкт може відноситись до особистих речей, які можна провозити "зеленим коридором", тільки у випадку, якщо він призначений для особистого користування. При цьому, його кількість, вага та ін. мають бути розраховані на одну людину. У Вашому випадку, вилучені у Вас 17 грифів за жодних обставин не можуть вважатись " особистими речами", так як для задоволення особистих потреб Вам з дружиною не потрібні усі грифи, а відтак Ви не мали права перевозити їх " зеленим коридором" ні з урахуванням неоподаткованої норми, ні з урахуванням об`єктів, дозволених для перетину в частині тих об`єктів, вичерпний перелік яких не встановлено.

Вам потрібно було перед цим з`ясувати, що можна провозити через "зелений коридор", а що ні. На митниці, коли вже це все сталося, Вам потрібно було переконати митників у тому, що Ви обрали " зелений коридор" помилково( не в тому плані, що Ви не можете відрізнити зелений від червоного, а мовляв не знав, не так зрозумів і тд). Це не звільняє від відповідальності, однак особа притягується до відповідальності в судовому порядку. При розгляді справи судом враховується ступінь вини особи. Якщо буде встановлено, що особа добросовісно помилялась відносно наявності в неї законних підстав для такого перетину, це відповідно впливає на призначенне покарання.

Пояснивши митникам з яких причин Ви обрали помилково "зелений коридор",( адже чомусь Ви прийняли таке рішення) потрібно було одразу поцікавитись як має бути насправді і сплатити мито. За таких обставин, в кращому випадку справа не зашла б так далеко, в гіршому випадку, Ви мали б на суді додаткові козирі.

Ви запитуєте чи мали право митники вилучати товар. Мали.

І найголовніше, що робити далі? Як я розумію попереду Вас чекає судовий розгляд. Максимум на що можна розраховувати, це зменшення розміру штрафу і це не так просто. Дам одну підказку - є рішення Європейського суду з прав людини, висновки якого допоможуть Вам це зробити.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]