Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня В мене є проблема з працевлаштуванням через мій вік. Я постійно зіштовхнувся з віковою дискримінацією. ???????????????????????????????????? Що мені з цим робити? Я знаю Україна це не Європа

На сьогоднішній день єдиним чинним НПА, який регулює трудові відносини в Україні є Кодекс законів про працю України, затверджений Законом РСР від 10.12.1971 р., кодекс набув чинності з 01.06.1972 р.

При відмові в укладенні трудового договору вимагайте письмову відмову із зазначенням мотивів її прийняття. Не надають відмову – фіксуйте факт дискримінації трудових прав через вік за допомогою свідків, відсутні, викликайте поліцію, напишите ви і роботодавець свої пояснення. Не зайвим буде звернутися в територіальний відділ Держпраці і повідомити про факт дискримінації через вік кандидата при прийнятті на роботу, бажано долучити документальне підтвердження. До і під час співбесіди звертайте увагу на інші фактичні обставини, які можуть свідчити про дискримінацію, зокрема, на зміст оголошення про відкриття вакансії, доволі часто зазначають граничні вікові обмеження кандидатів, або просять заповнити анкету чи інший встановлений формуляр, які містять відомості про вікові обмеження кандидата, або роботодавець умисно заперечує інформацію про наявність відкритої вакансії через непідходящий вік. Всі ці факти потрібно фіксувати.

Однак мушу зазначити, що довести наявність дискримінації на практиці майже неможливо.

Зв'язатися з юристом
Яцюк наталія, місто Київ
Телефон:+38 (098) 414-65-40
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860