Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Розясніть будь ласка останній пункт статті 18. яким після закінчення вищих навчальних закладів присвоєно військові (спеціальні) звання офіцерського (начальницького) складу. Якщо цей закон

Доброго дня. Зазначений закон чинний.

І реально працює на практиці (особисто звільнявся від строкової служби на підставі зазначеної норми 18 статті)

Проте, зазначена норма стосується призову на строкову військову службу (рядового складу), а не призову осіб офіцерського складу, що є іншим видом виконання військового обов'язку відповідно до Закону України" Про військовий обов'язок і військову службу."

Військовий обов'язок установлюється з метою підготовки громадян України до захисту Вітчизни, забезпечення особовим складом Збройних Сил України. Військовий обов’язок включає серед іншого призов на військову службу і проходження військової служби (ст.1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», далі - Закон). Проходження військової служби здійснюється громадянами України у добровільному порядку за контрактом або за призовом (ст.2 Закону). Одним із видів військової служби є військова служба за призовом осіб офіцерського складу (ч.6 ст.2 Закону). Особи, які призиваються або приймаються на військову службу, проходять обов’язковий медичний огляд (ч.12 ст.2 Закону). Громадяни України, які перебувають в запасі Збройних Сил України зобов'язані прибувати за викликом військового комісаріату для оформлення військово-облікових документів, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу (ч.10 ст.1 Закону). Призов офіцерів запасу на військову службу та проходження ними військової служби визначається та регулюється Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положенням про проходження громадянами України військової служби в Збройних Силах України, затвердженим Указом Президента України №1153 від 10.12.2008р. та Інструкцією про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженою наказом Міністра оборони України №170 від 10.04.2009р.

Для детальної консультації звертайтесь особисто через контакти зазначені у профілі або у профіль. На все добре!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]