Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня, якщо можна я опишу в деталях свою ситуацію і хотілось би отримати відповідь стосовно мого питання якщо можна. Помер мій батько ,за життя він склав заповіт на свого брата (на усе майно), його

Доброго вечора. В таких випадках відбуваються два види спадкування: за правом представлення і в порядку спадкової трансмісії. За першим з цих видів спадкування відбувається, коли можливий спадкоємець за законом помер до відкриття спадщини. При спадкуванні в порядку спадкової трансмісії можливий спадкоємець за заповітом чи за законом помирає після відкриття спадщини, не встигши її прийняти. Днем відкриття спадщини є день смерті спадкодавця або день оголошення його померлим. В обох таких випадках спадкоємці померлого можливого спадкоємця спадкують після нього його частку.

Подаю зміст статтей Цивільного кодексу України, якими врегульовано такі відносини.

Стаття 1266. Спадкування за правом представлення

1. Внуки, правнуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

2. Прабаба, прадід спадкують ту частку спадщини, яка б належала за законом їхнім дітям (бабі, дідові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

3. Племінники спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові (сестрі, братові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

4. Двоюрідні брати та сестри спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові (тітці, дядькові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

5. Якщо спадкування за правом представлення здійснюється кількома особами, частка їхнього померлого родича ділиться між ними порівну.

6. При спадкуванні по прямій низхідній лінії право представлення діє без обмеження ступеня споріднення.

Стаття 1276. Перехід права на прийняття спадщини

1. Якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія).

Право на прийняття спадщини у цьому випадку здійснюється на загальних підставах протягом строку, що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він подовжується до трьох місяців.

Отже, в даному випадку не може відбуватись спадкування за правом представлення, бо воно відбувається після смерті лише можливого спадкоємця за законом. Спадкувати у Вашому випадку мають не діти Вашого дядька, а спадкоємці Вашого батька за законом першої черги.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]