Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Підкажіть будь ласка. За який строк від дати складання протоколу про порушення митних правил матеріали справи мають бути надані судді?

Друга новела спрямована на руйнування ще однієї схеми, яка дозволяла правопорушникам уникнути покарання: коли потрапляючи до суду, розгляд справи затягується, а після закінчення 6 місяців з часу виявлення правопорушення вона закривається. Ця норма більше ніде не зустрічається. Її правовий зміст та результати практичного застосування можуть викликати багато суперечок серед правників.

Не вдаючись у подробиці щодо цього питання, варто звернути увагу на наступні моменти. Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово підтверджував позицію стосовно того, що на національному рівні певні правопорушення можуть вважатися адміністративними або дисциплінарними проступками, однак окремі з таких проступків, з огляду на цілі Конвенції, слід визнавати «кримінальними правопорушеннями» в автономному, конвенційному значенні цього поняття. До таких порушень Європейський суд з прав людини відносить, зокрема, порушення митних правил, за які особа притягалася до більш суворих покарань (великі штрафи, конфіскація майна тощо).

Тобто такі правопорушення, на думку Європейського суду з прав людини, мають розглядатися з позиції парадигми кримінальної відповідальності. Однак кримінальний закон не містить норм, які зупиняли б строк давності притягнення до відповідальності на час розгляду справи в суді. Зупинення строків накладення адміністративного стягнення по суті вважається їх відсутністю, оскільки не можна чітко спрогнозувати, коли саме у разі їх зупинення особа отримає результат розгляду справи. Це порушує принцип юридичної визначеності, закріплений у ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.Однак деякі нововведення можуть призвести до конфлікту, коли певні учасники правовідносин ставляться у нерівність з іншими, а їхні права таким чином порушуються.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860