Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Підкажіть будь ласка. За який строк від дати складання протоколу про порушення митних правил матеріали справи мають бути надані судді?

За правилами статті 467 Митного кодексу України, якщо справи про порушення митних правил розглядаються органами доходів і зборів, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше, ніж через шість місяців з дня вчинення правопорушення, а у разі розгляду справи про триваючі порушення митних правил – не пізніше, ніж шість місяців з дня виявлення цих правопорушень.

І якщо при розгляді справ про порушення митних правил, в яких момент вчинення та момент виявлення не мають значного проміжку часу (наприклад: переміщення товарів через митний контроль України з порушенням прав інтелектуальної власності), не виникає питань щодо строків притягнення до відповідальності, то з триваючими правопорушеннями виникає велика кількість спірних ситуацій, які потребують додаткового роз`яснення, насамперед, що ж є триваючим правопорушенням, оскільки від правильного визначення моменту, коли правопорушення вважається вчиненим або виявленим, залежить можливість притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.Митний кодекс України (далі – МКУ) не містить визначення поняття триваючого правопорушення. Проте в теорії адміністративного права триваючими визнаються правопорушення, які, почавшись з якоїсь протиправної дії або бездіяльності, здійснюються потім безперервно шляхом невиконання обов`язку. Початковим моментом такого діяння може бути активна дія чи бездіяльність, коли винна особа або не виконує конкретний покладений на неї обов'язок, або виконує його не повністю або неналежним чином.

Не існує також і вичерпного переліку триваючих правопорушень, МКУ лише констатує приналежність до таких порушень, у тому числі тих, що передбачені ст. 469, 477 - 485 МКУ.

Крім цього, судова практика відносить до категорії триваючих також і правопорушення, передбачене ст. 470 МКУ, тобто недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до митного органу призначення, видача їх без дозволу митного органу або втрата.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860