Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрий день! Наскільки реально виграти позов до роботодавця за невиплачену зарплатню, при тому, що офіційного оформлення не було? Чи є сенс позивати хоча б за ч. 1 ст. 172 (грубі порушення: незаконне працевлаштування)

Шановна Валентина.

За допуск працівника без укладення трудового договору ( не офіційно) підприємці, які використовують найману працю, а також за виплату зарплати без сплати ЄСВ - передбачена відповідальність - штраф 125 190 грн ( за одного не оформленого працівника, починаючи з 2019 року).

Якщо податкова одержить від Вас заяву, відповідно до якої Вам не виплачено зароблені гроші, а Ви працювали без оформлення, тоді Ваш роботодавець має викласти 125 190 грн. Не знаю яка у Вас зарплата, але впевнена, що Вашому роботодавцю дешевше буде розрахуватись з Вами.

Висновок. Без жодних позовів підходите до роботодавця, дуже спокійно, шанобливо і ввічливо кажете, що Вам відомо які у нього можуть виникнути проблеми, якщо Держпраці або борони Боже, податкова дізнається, що Ви працювали без оформлення. Далі кажете, що Ви ніяким чином не бажаєте такого розвитку подій, але Ви дуже хочете одержати зароблені гроші, так як вклали свою працю і Ви їх заробили, а не вкрали чи випрошуєте пожертву. Однак, якщо Ви зароблені кошти не одержите, тоді Вам доведеться.... Далі даєте час роботодавцю ( до якої дати ) він має з Вами розрахуватись ( бажано десь тиждень, поки він подумає, зважить усе). Коли вказаний Вами термін буде добігати до кінця ще раз телефонуєте і запитуєте - ну так що?

Про докази навіть не думайте, податкова сама у разі необхідності все з`ясує.

Якщо ж таки результату не буде, тоді виконайте свої погрози.

Успіхів і порядних роботодавців Вам надалі.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860