Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

В яких випадках передбачених законодавством України, попередний середній заробіток зберігається на весь час виконання нижчеоплачуваної роботи ?

У випадках переведення на легшу нижчеоплачувану роботу за станом здоров’я працівника (у відповідності з медичним висновком тимчасово або без обмеження строку) – ст. 170 КЗпП України.

Такі працівники мають право на одержання попередньої з/п протягом всього періоду переведення, якщо шкоду здоров’ю заподіяно трудовим каліцтвом чи професійним захворюванням.

Так, відповідно до положень Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затверджений Постановою правління Фонду соціального страхування України № 11 від 19.07.2018р., за потерпілим, тимчасово переведеним на легшу, нижчеоплачувану роботу, зберігається його середньомісячний заробіток на строк, визначений лікарсько-консультаційною комісією (далі - ЛКК), або до встановлення стійкої втрати професійної працездатності.

Необхідність переведення потерпілого на іншу (легшу) роботу, її тривалість та характер установлюються ЛКК або МСЕК.

За згодою потерпілого страхувальник зобов'язаний надати йому рекомендовану ЛКК або МСЕК роботу за наявності відповідних вакансій.

Якщо потерпілого за станом здоров'я відповідно до висновку ЛКК або МСЕК переведено на легшу, нижчеоплачувану роботу, згідно зі статтею 170 Кодексу законів про працю України, страхувальник зберігає за ним попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення за рахунок власних коштів.

Починаючи з п'ятнадцятого дня переведення потерпілого на легшу роботу, зазначені виплати (доплата до середнього заробітку, який він мав до ушкодження здоров'я) проводяться страхувальником за рахунок коштів Фонду на строк, установлений ЛКК або МСЕК.

Якщо у встановлений ЛКК або МСЕК строк страхувальник не забезпечує потерпілого відповідною роботою, Фонд сплачує страхову виплату у розмірі його середньомісячного заробітку. Ці виплати здійснюються страхувальником за рахунок коштів Фонду.

Зв'язатися з юристом
Іванченко Дар'я Кирилівна, місто Київ
Телефон:096 950 73 15
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 100 гривень.
Карта ПриватБанку 5168 7555 1339 7758



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]