Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Суд за позовом батька. діда , баби про усунення перешкод з малолітньою дитиною задовольнив позовні вимоги про усунення перешкод установивши способи спілкування з дитиною кожну другу і четверту п'ятницю

Доброго дня.

Відповідно до ст.257 СК України баба та дід мають право спілкуватися зі своїми онуками, брати участь у їх вихованні. Батьки , з якими проживає дитина , не мають права перешкоджати у здійсненні бабою, дідом своїх прав щодо виховання онуків. Якщо такі перешкоди чиняться , то баба , дід мають право на звернення до суду із позовм про їх усунення.

Відповідно до ст. 263 СК України спір щодо участі баби та діда у вихованні дитини вирішується судом відповідно до ст.159 СК України.

Відповідно до ст.18 СК України передбачено способи захисту сімейних прав та інтересів , зокрема , припинення дій, які порушують сімейні права.

Декларацією прав дитини , прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН 20.11.1959 року проголошено , що у всіх діях щодо дітей , незалежно від того , здійснюються вони державними чи приватними установами , що займаються питанням соціального забезпечення , судами , адміністративними чи законодавчими органами , першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Звичайно, було б чудово, якби в судовому рішенні було чітко прописано, що судом надається право, наприклад "... спілкуватися з дитиною з правом прогулянок по місту, відвідування дитячих розважальних закладів, враховуючи погодні умови та не порушуючи режиму дня дитини, турбуючись про стан її здоров*я; спілкування баби з онукою під час святкових днів дня народження дитини..." і т.д.

Якщо такого не прописано, то вам потрібно знаходити компроміси з матірю дитини.

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]