Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

В 50 роках минулого століття сільчанами в межах свого села, на колгоспній землі було закладено сосновий ліс. Під час ліквідації колгоспів ,село, перебуваючи в депресовному стані нібито погодилось на

1. Ліс і зараз, здається, знаходиться ще в комунальній власності громади села. Як я вище згадував, за законом, місцеві територіальні громади можуть передавати деякі свої землі-державним та комунальним лісгоспам, у постійне користування для ведення лісового господарства. Для нормальної реалізації свого права комунальної власності громаді-в особі органу місцевого самоврядування-потрібно оформити це право та усунути перешкоди в його реалізації, можливо-і скасувати передання його в користування лісогосподарському підприємству. Оформити його можна шляхом державної реєстрації цього права власності. Право комунальної власності також підлягає держреєстрації. При цьому, якщо суб’єктами ініціативи тут виступають органи місцевого самоврядування, то вони звільняються від сплати адміністративного збору при даній реєстрації.

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (держреєстрація прав)-офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (Державний реєстр прав)-єдина державна інформаційна система, що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об’єкти та суб’єктів таких прав. Організаційну систему державної реєстрації прав становлять: 1) Міністерство юстиції України та його територіальні органи; 2) суб’єкти державної реєстрації прав: виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська, Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації; акредитовані суб’єкти; 3) державні реєстратори прав на нерухоме майно (далі - державні реєстратори). Реєстраційна справа формується у паперовій формі після відкриття розділу на об’єкт нерухомого майна у Державному реєстрі прав та внесення до нього відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об’єкти та суб’єктів цих прав та зберігається протягом всього часу існування об’єкта. Реєстраційна справа у паперовій формі включає документи, на підставі яких вносилися відомості до Державного реєстру прав, а також інші документи, отримані та сформовані під час проведення державної реєстрації, що розміщуються у порядку їх надходження і нумеруються. Реєстраційній справі у паперовій формі присвоюється реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна. Реєстраційна справа в електронній формі зберігається в Державному реєстрі речових прав.

Стосовно державної реєстрації прав на земельні ділянки державної та комунальної власності, то рішення органів державної влади або органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність або користування (постійне користування, оренду, користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій), сервітут) можуть прийматися за відсутності державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на таку земельну ділянку в Державному реєстрі прав. У разі надання у користування, поновлення або внесення змін до діючих договорів користування (постійне користування, оренду, користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій), сервітут) земельних ділянок державної чи комунальної власності, право власності на які не зареєстровано в Державному реєстрі прав, державна реєстрація права власності здійснюється одночасно з державною реєстрацією права користування такими земельними ділянками. Рішення органу державної влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у користування, про поновлення або внесення змін до діючих договорів користування вважається заявою про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку та обов’язково подається заявником під час проведення державної реєстрації речових прав на таку земельну ділянку, похідних від права власності.

Державна реєстрація прав на нерухоме майно державної та комунальної власності проводилась без видачі свідоцтва про право власності на нерухоме майно. У такому випадку після прийняття рішення про державну реєстрацію орган державної реєстрації прав надавав витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Ви можете звернутись до суду для захисту свого права власності. Це-можуть бути позови про визнання свого права власності, про витребування свого майна з чужого незаконного володіння тощо.

2. Як я писав у консультації, ці рубки здійснюються, очевидно, при значних порушеннях законодавства, більше-екологічного. Там є адміністративний проступок. Це-дає право територіальній громаді села в особі органу місцевого самоврядування, який має мати впливи на деякі судово-правоохоронні органи-ініціювати притягнення тих «бравих хлопців» до відповідальності, та ліквідувати їх користування тим лісом.

3. На сьогодні 1) є чинними Санітарні правила в лісах Україні, затверджені постановою Кабінету міністрів України від 27 липня 1995 року; в березні 2016 року, при прем’єр-міністрі Арсенію Яценюку, в них були внесені невеликі зміни, 2) Санітарні правила в лісах України, затверджені наказом Мінстерства аграрної політики та продовольства від 21.03.2012-не набрали чинності, 3) робоча група, утворена з наказу глави уряду та за участю ряду міністерств та громадськості, пропонує внести зміни до Санітарних правил в лісах України від 1995-го року, ці зміни-планувались весною та літом 2016 року, 4) Міністерство екології та природних ресурсів видало наказ № 188 від 19 травня 2016 року, яким зобов’язано призупити суцільні санітарні рубки в лісах біосферного заповідника та природних національних парків.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]