Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня . Звертаєтся до Вас депутат районної ради з Верховинського району.Як можна узаконити право комунальної власності на ліси які знаходятся в користуванні райлісгоспу , яка процедура , на безоплатній

Місцеві ради в межах своєї компетенції дають згоду на розміщення на своїй території підприємств, установ і організацій у порядку, визначеному законом.

Лісове господарство-це самостійна галузь народного господарства, метою якої є врощування, зберігання, раціональне використання лісів, використання земель лісового фонду. До структури лісового господарства входять лісгоспи, які здійснюють відпуск деревини, облік лісового фонду, лісовідновлення, догляд за лісом тощо, ще-лісгоспзаги, ліспромгоспи, лісокомбінати, які є користувачами лісових ресурсів.

У 2008 році працівник Верховинського районного лісгоспу був засуджений за службову недбалість (ч.1 ст. 367 кримінального кодексу) до штрафу у 850 гривень із позбавленням права обіймати деякі посади, з нього було стягнуто 411 грн. 88 коп. за проведення судової експертизи. Також це підприємство фігурує і в ряді інших судових рішень. Ці відомості відомості узято із Єдиного державного реєстру судових рішень. Більшість судових розглядів була здійснена Верховинським районним судом. Вірогідно, в даному підприємстві-дещо складна, криміногенна обстановка.

Верховинський районний лісгосп працював по цілому районі та мав у своєму складі лісництва з назвами-по населених пунктах розміщення. У даному підприємстві був лісопильно-деревообробний цех, який мав склад готової продукції.

Державний лісовий кадастр включає системні  відомості  про  розподіл  лісового  фонду між власниками лісів  і  постійними  лісокористувачами,  поділ усіх лісів за категоріями залежно від виконуваних ними основних функцій, грошову оцінку та інші дані,  що характеризують кількісний і якісний  стан лісів. Можливо, ви можете отримати виписку про те, що територіальна громада Верховинського району-власник лісів, якими користується той райлісгосп, подібні послуги-платні! Документація  кадастру  поновлюється  один  раз  на  п'ять років. Підприємства, установи, організації та громадяни, що мають у   постійному   користуванні  або  у  приватній  власності  ліси, надсилають до  1  березня  року  проведення  чергового  державного обліку   лісів  погоджену  з  територіальними  органами  земельних ресурсів  та  оформлену  в установленому   порядку   документацію первинного  обліку  лісів  відповідним державним лісогосподарським підприємствам  Держлісагентства для узагальнення і подання органам Держлісагентства до 1 травня зведеної облікової інформації.   Право комунальної власності також підлягає державній реєстрації! Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень-офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Реєстраційна справа - сукупність документів у паперовій та електронній формі, поданих для проведення державної реєстрації прав та сформованих у процесі державної реєстрації прав. Організаційну систему державної реєстрації прав становлять: 1) Міністерство юстиції України та його територіальні органи; 2) суб’єкти державної реєстрації прав: виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська, Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації; акредитовані суб’єкти; 3) державні реєстратори прав на нерухоме майно.

Державна реєстрація прав проводиться в такому порядку: 1) формування та реєстрація заяви в базі даних заяв; 2) прийняття документів, що подаються разом із заявою про державну реєстрацію прав, виготовлення їх електронних копій шляхом сканування (у разі подання документів у паперовій формі) та розміщення їх у Державному реєстрі прав; 3) встановлення черговості розгляду заяв про державну реєстрацію прав, що надійшли на розгляд; 4) перевірка документів на наявність підстав для зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав, зупинення державної реєстрації прав та прийняття відповідних рішень; 5) прийняття рішення про державну реєстрацію прав або про відмову в такій реєстрації; 6) відкриття (закриття) розділу в Державному реєстрі прав та/або внесення до Державного реєстру прав відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об’єкти та суб’єктів цих прав; 7) формування інформації з Державного реєстру прав для подальшого використання заявником; 8) видача документів за результатом розгляду заяв у сфері державної реєстрації прав.

При поданні заяви про державну реєстрацію потрібно оплатити цю послугу, що має підтверджуватись документом про плату (мають видати приймачі оплати). Державній реєстрації прав підлягають: право власності (різне), право господарського відання, право оперативного управління, право постійного користування тощо.

Право комунальної власності - право територіальної громади володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд і в своїх інтересах майном, що належить їй, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування. Відносини органів місцевого самоврядування з підприємствами, установами та організаціями, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, будуються на засадах їх підпорядкованості, підзвітності та підконтрольності органам місцевого самоврядування.

Державна реєстрація прав на нерухоме майно державної та комунальної власності проводилась без видачі свідоцтва про право власності на нерухоме майно. У такому випадку після прийняття рішення про державну реєстрацію орган державної реєстрації прав надавав витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. За державну реєстрацію прав на нерухоме майно справляється адміністративний збір, але органи міцсцевого самоврядування звільняються від його сплати! Надання інформації з Державного реєстру прав є платним!

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]