Залишення позовної заяви без руху

Доброго дня!

Суд залишив позовну заяву без руху, мотивуючи тим, що мною, як відповідачем не підписані копії паспорта та іденифікаційного коду відповідача, посилаючись на ч. 8 ст. 43 ЦПК України. Я ж в позовній заяві зазначив, що мною підписані копії тих документів, оригінали яких перебувають в мене, відповідно до ч. 5 ст. 95 ЦПК України.

Чи правомірно поступив суд?:

Якщо так, то чому б не визначити в ЦПК, що всі документи, які додаються до позовної заяви, мають бути підписані позивачем? І як мені виконати вимоги ч. 8 ст. 43 ЦПК і посвідчити власним підписом оригінал документа, який я додаю до позову?

Якщо ні, то як вплинути на суд, якщо ухвала оскарженню не підлягає? Адже є неправильним виконання забаганок суду.

Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Андрій.

Відповідно до положення вказаних Вами норм закону, слід зробити висновок, що під час оформлення копій мають бути дотримані три основні правила:

1

Ви можете подавати в суд завірені копії лише тих документів, оригінали яких знаходяться у вас. Посилання на те, що оригінал знаходиться у вашому розпорядженні, є обов’язковим.

2

Якщо оригіналу немає, до суду можна надати незасвідчену ксерокопію чи фотокопію документа з вказівкою про те, у кого знаходиться оригінал.

3

Відмітка має містити наступні реквізити:

слова – «Згідно з оригіналом»,

найменування посади (за наявності),

особистий підпис,

прізвище та ініціали особи,

дата засвідчення.

Рекомендуємо подати до суду Клопотання на виконання ухвали суду, з вказівкоПідсумовуючи положення цих нормативних документів, можна зробити висновок, що під час оформлення копій мають бути дотримані три основні правила: 1 Ви можете подавати в суд завірені копії лише тих документів, оригінали яких знаходяться у вас. Посилання на те, що оригінал знаходиться у вашому розпорядженні, є обов’язковим. 2 Якщо оригіналу немає, до суду можна надати незасвідчену ксерокопію чи фотокопію документа з вказівкою про те, у кого знаходиться оригінал. 3 Відмітка має містити наступні реквізити: слова – «Згідно з оригіналом», найменування посади (за наявності), особистий підпис, прізвище та ініціали особи, дата зазначивши, що саме суд дав вам вказівку дану рекомендацію, додавши копії докумеетів завірені Вами, але з поміткою, де знаходяться оригігали документів.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

Андрей, похоже ві подавали копию паспорта и ИНН в электронной форме, так как часть 8 ст.43 оговаривает именно цифровую подпись на копиях документов подаваемых в электронной форме.

В соответствии с частью 5 статьи 95 ЦПК участники дела подтверждают соответствие копии письменного доказательства оригиналу, находящегося у участника дела, своей подписью и датой. Т.е. такие слова как " В соответствии с оригиналом", фамилия и инициалы на копиях документов указывать совсем не обязательно.

Вы можете оспорить ухвалу суду позже, после вынесения окончательного решения данным судом. Хорошего Вам дня Андрей.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860