Неполный рабочий день для лица с 3 групой инвалидности

Здравствуйте! Помогите пожалуйста разобраться.Год назад на нашем предприятии( Криворожский металлургический завод,сейчаc АМКР "Аrcelor Mittal") нам,лицам с ||| группой инвалидностью предложили супер бонус,неполный рабочий день 4 часа с 8 до 12 с сохранением зароботной платы.Так мы работали пол года,а затем сказали что бонусы закончились и сейчас нас заставляют работать с 7 до 15:45.Я обратилась к начальнику с просьбой разрешить работать мне непоный день,он ответил что это решает БОТ цеха и на этом все молчат.Скажите,имею ли я право просить не полный рабочий день с 7 до 13 или с 8 до 12? И куда мне обращаться,если начальник цеха не хочет решать этот вопрос?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Установлення неповного робочого часу — обов’язкове!

Є певні категорії працівників, яким роботодавець не вправі відмовити у встановленні режиму неповного робочого часу. Це такі працівники, як:

жінка, яка має дитину віком до 14 років або дитину-інваліда, в тому числі таку, що знаходиться під її опікуванням, або здійснює догляд за хворим членом сім’ї відповідно до медичного висновку (ст. 56 КЗпП );

батько, які виховує дітей без матері (у тому числі і в разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також на опікуни (піклувальники) (ст. 186-1 КЗпП); інвалід (ст. 172 КЗпП).

Статтею 18 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991 № 875-XII визначається обов’язок роботодавця створювати для інвалідів умови праці з урахуванням індивідуальних програм реабілітації. Отже, якщо в індивідуальній програмі реабілітації інваліда міститься рекомендація щодо встановлення йому неповного робочого часу, власник зобов’язаний задовольнити прохання працівника про встановлення йому такого режиму роботи.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]