Разд.II cт. 15, п 8. Правомерность отказа от возврата товара.

8. Збитки, завдані споживачеві недобросовісною рекламою, підлягають відшкодуванню винною особою у повному обсязі.

Продавець не звільняється від відповідальності у разі неодержання ним від виробника (імпортера) відповідної інформації про товар.

Вопрос:

Имеются ли исключения или дополнительные условия для выполнения этого пункта. В частности, мне отказали под предлогом потери товарного вида купленной вещи.

Суть проблемы.

Для работы понадобился гаджет, который бы работал совместно с эндоскопом китайского производства через разъем микро USB. В магазине сказали, что для этой цели лучше всего подойдет Samsung galaxy j3, который я и купил. После покупки эндоскопа не удалось подключить его к телефону, а официальный представитель Samseng пояснил, что этот телефон не может работать с эндоскопом, т.к. он не поддерживает USB OTG протокол. Информация магазина оказалась не достоверной и я попросил заменить телефон на подходящий или вернуть деньги, но мне отказали, сославшись на якобы имеющиеся повреждения в виде потертостей или царапин на задней крышке. Решение магазина правомерно? Мои дальнейшие действия, если нет.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

1. Придбані товари підлягають обміну, а у разі відсутності аналогічного товару, поверненню, у разі відсутності на них слідів користування. Ваш телефон поцарапаний, як наслідок - не збережено товарного вигляду.

2. Як ви доведете той факт, що продавцем було заявлено неправдиві технічні характеристики телефону?

3. Тут нема порушень ЗУ "Про рекламу" або ЗУ "Про захист прав споживачів" в аспекті не надання інформації, адже продавець зобов'язаний надати всю необхідну інформацію про товар, на вимогу покупця. Ви вимагали документі/інформацію, що підтверджують синхронізацію вашого пристрою з ендоскопом?

4. Телефон можна повернути але вже в судовому порядку.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]