Чи можна притягти до відповідальності співмешканця?

Доброї ночі. Допоможіть, будь ласка, у вирішенні проблеми. Мене звати Галина, я виховую малолітнього сина від першого шлюбу. Минулого року ми зі співмешканцем, з яким перебували у цивільному шлюбі, придбали будинок, який оформили на двох по 1/2 в рівних частинах. На даний момент життя зі співмешканцем стало нестерпним, він постійно принижує мене, дозволяє собі нецензурну лайку при моєму малолітньому синові, постійно погрожує розправою, пише образливі смс- повідомлення та погрози. Я вирішила розірвати з ним стосунки, його це ще більше обурило, нецензурна лайка і погрози продовжуються по даний час. Сказав, що жити з дитиною мені в будинку не дасть і "нічого не подарує". Будинок продавати він відмовляється. Я йому запропонувала виплатити мені ту частину коштів, яку я зі своїми батьками вклала в будинок на момент його придбання (це складало 60000 грн) але він відмовився, сказав, що нічого нам не винен. Чи можна притягнути його до відповідальності по сплаті цієї частини, чи висилити його, адже я лишилася з дитиною " під тином". У договорі купівлі-продажу вартість будинку вказана 33 000 грн., а фактична вартість яку ми сплатили продавцям на той момент була 85 000грн. Дякую за допомогу.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Як я розумію, будинок знаходиться у Вашій зі співмешканцем спільній частковій власності. Висилити його навряд чи вдасться... Тоді краще Вам продати свою частку. В такому випадку переважне право купівлі Вашої частини належить колишньому співмешканцю-співвласнику майна. Якщо ж він відмовиться від здійснення переважного права купівлі чи не здійснить цього права протягом місяця від дня отримання ним повідомлення про продаж, Ви можете рподавати свою частку іншим особам. Його незгода з запропонованими Вами умоввами продажу( умови повинні бути однаковими для всіх здобувачів) прирівнюється до відмови від свого права на переважну купівлю.

Зв'язатися з юристом
Юридична фірма "Січ", місто Київ
Телефон:0990550842
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю.
Щиро подякувати : карта Приват 5168 7422 3680 5408 Коркунов Денис Володимирович

Доброго дня, Галина. На жаль, в Вашій ситуації притягти співмешканця до відповідальності не вийде. Він законний власник 1/2 будинку, тому виселити його не вийде. Вам тільки прийдеться домовлятись - або викупити його частину будинку, або продати свою частину будинку і придбати собі інше житло. Є ще варіант - розділити будинок, зробити окремі входи, якщо це технічно можливо.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860