Как правильно

- какая сейчас действует процедура регистрации расторжения брака в органах ЗАГСа по решению суда (пакет документом, размер сбора, какой документ мы получим в результате)

- возможно ли это сделать по доверенности.

Раньше это делалось напрямую в ЗАГСе. Возможно, сейчас это делается через ЦНАП.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

1) заява в 2-х примірниках;
2) копія паспорта заявника (або обох);
3) копія свідоцтва про шлюб;
4) квитанція, що підтверджує сплату держмита;
5) копія свідоцтва про народження;
6) договір між подружжям про , проживання дитини, розподіл майна і т.д. завірений нотаріусом.

Держмито буде коштувати 8,5 грн.

Також вам можуть дати квитанцію на оплату послуги заповнення заявВартість цієї послуги варіюється залежно від РАГСу (ДРАЦС) – від 23 до 24 грн.

Зв'язатися з юристом
Софія
E-mail:[email protected]

Відмітка про розірвання шлюбу за рішенням суду проставляється в паспортах або паспортних документах, у разі звернення розлучених осіб до відділу РАЦС та пред’явлення рішення суду (без видачі свідоцтва про розлучення), якщо ви розлучилися після 27.07.2010 р.

Такий порядок використовується після набрання чинності 27.07.2010 р. Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» (№2398-VI) та внесення змін до Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 р. № 52/5.

Звертатися можна до будь-якого відділу РАЦС, незалежно від місця винесення рішення суду та місця проживання. Але для збереження часу – все-таки краще за місцем реєстрації шлюбу. Якщо ви змінили прізвище на дошлюбне, то на першій сторінці паспорта або паспортному документі одночасно вказується, що у зв’язку зі зміною прізвища паспорт або паспортний документ підлягає обміну протягом місяця.

Така процедура стосується тільки рішень судів, які були винесені після 27.07.2010 року, так як згідно ЗУ «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» рішення суду є остаточним документом, що підтверджує розірвання шлюбу. Якщо рішення суду винесено до цієї дати, треба звертатися до відділів ДРАЦС з заявою про реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду. В такому випадку вже видається свідоцтво про розірвання шлюбу та проставляється відповідна відмітка в паспорті заявника.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860