організація навчально-виховного процесу

09.06.2017

мінімальні нормативи наповнюваності класів (груп) у спеціальній школі для дітей з особливими освітніми потребами

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до Положення про спеціальну загальноосвітню школу (школу-інтернат) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, затвердженого наказом міносвіти від 15 вересня 2008 р., мережа класів та їх наповнюваність у спеціальній школі (школі-інтернаті) установлюється засновником (власником) відповідно до Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів, затверджених наказом МОН від 20.02.2002. Нижче-подаю частину таблиці з цих нормативів.

Показники/наповнюваність не повинна перевищувати

4. Спеціальні загальноосвітні школи (школи-інтернати) * 1-12-й класи та виховні групи для дітей: глухих, сліпих-8, зі зниженим слухом, з наслідками поліомієліту і церебральним паралічем, глибоко розумово відсталих-10, зі зниженим зором, з важкими порушеннями мови, розумово відсталих, із затримкою психічного розвитку-12, із складними вадами розвитку-6

5. Школи соціальної реабілітації групи (класи)-18

* Наповнюваність дошкільних груп спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) відповідає наповнюваності груп спеціальних дошкільних закладів для дітей з відповідними вадами розвитку. Мінімальна наповнюваність груп при проведенні факультативних занять та курсів за вибором у загальноосвітніх навчальних закладах міської місцевості становить 8 чоловік, сільської місцевості - 4 чоловіки.

Положення про навчально-реабілітаційний центр, затверджене наказом міносвіти від 16.08.2012, Державні санітарні норми та правила «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та навчально-реабілітаційних центрів», затверджені наказом мінохорони здоров’я від 20-го лютого 2013 року-можете подивитись. Вказуйте точніше назву школи, бо з подібною назвою-у законодавстві згадано лише класи для дітей з особливими освітніми потребами-у загальноосвітній школі (в наказі МОН від 9.12.2010).

Мінімальна наповнювальність класів трохи врегульована згаданою Вами ст. 14 закону «Про загальну середню освіту», докладно це питання має вирішуватись органами управління освітою в кожному випадку індивідуально, виходячи із фінансових міркувань, стану законності в закладі, можливості зформувати школи із оптимальною кількістю учнів у класах та ін..

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]