Чи може цивільний чоловік переписати на себе квартиру?

Моя бабуся живе з чоловіком, вони не розписані. Вона власниця квартири, а її цивільний чоловік також там прописаний. Вони обоє написали заповіт на мою дочку. Тепер, у чоловіка бабусі, такі думки. Якщо бабуся помре першою, то він хоче переписати квартиру на себе. Чи має він на це право? Прописані вони там лиш двоє. Квартиру отримала бабуся від держави, ще при союзі. Дякую за відповідь

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Прописка не дает права собственности.Квартира вашей бабушки и ее гражданский муж к ней не имеет никакого отношения .Завещание поможет оформить на вашу дочь квартиру

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Доброго вечора.

Алла я погоджуюся з попереднім коментарем, але від себе додам, що підстав для хвилювання немає тільки у тому випадку, якщо квартира приватизована та належить Вашій бабусі на праві приватної власності.

Якщо дана квартира знаходиться нині в державній або комунальній власності, (все ж таки отримана вона від держави) Ваша бабуся юридично не є її власницею.

Так, у разі, якщо квартира знаходиться в державній власності, її власником є Держава.

Якщо ж вона перебуває в комунальній власності, її власником юридично буде відповідна територіальна громада.

У таких випадках, як Ви описали, потрібно негайно виписати та вигнати такого чоловіка з її квартири взагалі.

Якщо він вже веде такі розмови - це дуже тривожний " дзвіночок", який сигналізує про небезпеку та означає, що даний чоловік вже обмірковує як зробити так, щоб Ваша бабуся померла, а він залишився у виграші.

Якщо Ви вже почули такі розмови ( навіть якщо це нібито просто роздуми) його потрібно якнайшвидше спочатку вигнати, потім виписати та розірвати з ним усі зв'язки.

Якщо цього не зробити - ризикуєте втратити не тільки Ваші права на нерухомість, але і Вашу бабусю.

Стосовно заповіту Ви маєте знати, що за життя людина може передумати і змінити заповіт. Дійсним вважається той заповіт, який був складений останнім. Наприклад, людина може скласти заповіт на одну особу, а згодом передумати і скласти заповіт на іншу. У такому випадку дійсним буде останній.

Іноді трапляються випадки, коли родина померлого/померлої знає, що є заповіт на їх користь, але коли відкривається спадкова справа раптом виявляється, що є інший заповіт, у якому родичі взагалі не згадані, а новоспечений спадкоємець, який є взагалі чужою людиною, впевнено заявляє, що померлий передумав, оскільки мовляв, родичі йому взагалі не допомагали або ще щось і в таких випадках юридично самозванець є спадкоємцем і дуже важко довести недійсність такого заповіту.

Як не сумно, але самотні літні люди є дуже бажаною здобиччю для різного роду шахраїв.

Якщо Вашій бабусі самотньо, краще заберіть її до себе, не залишайте саму і категорично не допускайте до неї чужих людей - співмешканця, соціальну працівницю чи будь-яку іншу сторонню людину, яка раптово зачастила у гості, тощо.

Крім того, Вам слід впевнитись у тому, що квартира належить саме Вашій бабусі, тобто знаходиться саме у приватній власності.

Будьте обачні та бережіть своїх рідних!

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Я дуже вдячна Вам за відповідь. Так, квартира приватизована. Бабуся є її власницею. Заповіт написаний декілька років тому. Її чоловік також написав заповіт на мою доньку. Я так розумію, що якщо він там прописаний, то половина його. Тому його заповіту я не дуже вірю. Хоча документи в мене і за заповіти платила нотаріусу бабуся. Тим не менше, дякую за увагу. Надіюсь, що все буде добре.

Доброго дня! Якщо квартира придбана під час спільного проживання, то цивільний чоловік вашої бабусі може мати право на 1/2 частку цієї квартири. Випадок потребує детального аналізу. Звертайтесь на консультацію.

Зв'язатися з юристом
Малик Олександр Володимирович, місто Вінниця
Телефон:+38 (096)-109-76-08
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039 або на картку Mоnobank 5375 4141 2160 3210



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860