Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Моя бабуся живе з чоловіком, вони не розписані. Вона власниця квартири, а її цивільний чоловік також там прописаний. Вони обоє написали заповіт на мою дочку. Тепер, у чоловіка бабусі, такі думки. Якщо

Доброго вечора.

Алла я погоджуюся з попереднім коментарем, але від себе додам, що підстав для хвилювання немає тільки у тому випадку, якщо квартира приватизована та належить Вашій бабусі на праві приватної власності.

Якщо дана квартира знаходиться нині в державній або комунальній власності, (все ж таки отримана вона від держави) Ваша бабуся юридично не є її власницею.

Так, у разі, якщо квартира знаходиться в державній власності, її власником є Держава.

Якщо ж вона перебуває в комунальній власності, її власником юридично буде відповідна територіальна громада.

У таких випадках, як Ви описали, потрібно негайно виписати та вигнати такого чоловіка з її квартири взагалі.

Якщо він вже веде такі розмови - це дуже тривожний " дзвіночок", який сигналізує про небезпеку та означає, що даний чоловік вже обмірковує як зробити так, щоб Ваша бабуся померла, а він залишився у виграші.

Якщо Ви вже почули такі розмови ( навіть якщо це нібито просто роздуми) його потрібно якнайшвидше спочатку вигнати, потім виписати та розірвати з ним усі зв'язки.

Якщо цього не зробити - ризикуєте втратити не тільки Ваші права на нерухомість, але і Вашу бабусю.

Стосовно заповіту Ви маєте знати, що за життя людина може передумати і змінити заповіт. Дійсним вважається той заповіт, який був складений останнім. Наприклад, людина може скласти заповіт на одну особу, а згодом передумати і скласти заповіт на іншу. У такому випадку дійсним буде останній.

Іноді трапляються випадки, коли родина померлого/померлої знає, що є заповіт на їх користь, але коли відкривається спадкова справа раптом виявляється, що є інший заповіт, у якому родичі взагалі не згадані, а новоспечений спадкоємець, який є взагалі чужою людиною, впевнено заявляє, що померлий передумав, оскільки мовляв, родичі йому взагалі не допомагали або ще щось і в таких випадках юридично самозванець є спадкоємцем і дуже важко довести недійсність такого заповіту.

Як не сумно, але самотні літні люди є дуже бажаною здобиччю для різного роду шахраїв.

Якщо Вашій бабусі самотньо, краще заберіть її до себе, не залишайте саму і категорично не допускайте до неї чужих людей - співмешканця, соціальну працівницю чи будь-яку іншу сторонню людину, яка раптово зачастила у гості, тощо.

Крім того, Вам слід впевнитись у тому, що квартира належить саме Вашій бабусі, тобто знаходиться саме у приватній власності.

Будьте обачні та бережіть своїх рідних!

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860