Хочуть шити справу за хуліганство шляхом підпалу

Перебували з товаришем вночі, за декілька хвилин до вчинення хуліганських дій в під'їзді  спільної знайомої,а саме щось пов'язане з підпалом,як пояснив слідчий по телефону,так же, погрожував завтра завести на нас одне кримінальне провадження, перекваліфікувати в інше ,та посадити за двома статтями та відповідати за завідомо неправдиві показання. Поки єдиним свідком буде та спільна знайома яка буде стверджувати що це ми скоїли данні злочини

Обоє до відповідальності не притягалися.

Як себе захистити та поводити на допиті?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

У відповідності до статті 63 Конституції України ви можете не свідчити ані проти себе ані проти своїх близьких.

Зазначений принцип"свободи від самовикриття" міститься у КПК.

За не подання свідчень, що стосуються Вас або подання завідомо неправдивих свідчень проти себе та своїх близьких кримінальної відповідальності не передбачено.

Також раджу укласти договір із адвокатом і прибувати на допити разом із ним.

Всього доброго, Валерій!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Доброго ранку. Вам обом не можна з'являтись до поліції та того слідчого без адвоката. Якщо та спільна знайома надає неправдиві свідчення, то потрібно законно "натиснути" на неї та подавати скарги на дії слідчого.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860