Чи можна змусити сусідів зробити звукоізоляцію підлоги?

Доброго дня!

Рік тому придбали квартиру, познайомилися з сусідами зверху (збоку та знизу поки пусті квартири, новобудова). Алекватна сім‘я, двоє маленьких дітей. Але сусіди, вочевидь, зекономили на всьому, на яому в принципі можливо і навіть неможливо - немає ніякої шумо чи звукоізоляції підлоги. Будь-які кроки чути, щнайменший звук! Якщо хтось біжить (а бігає донька, впечатуючи п‘ятки в підогу), враження, ніби зверху табун слонів тікає від танкової бригади. Цілодобове тупотіння над головою (встають вночі до молодшої), А вранці прокидаємося від гупоту або пересування меблів, або від цокання підборів, або від усього зразу. Оскільки наша робота може закінчуватися і о третій ночі, то о 8ій ранку ми ще хочемо спати! Але спати нереально в такому гупанні. В результаті завжди невиспані, в постійному стресі , сваримося між собою, здоров‘я похитнулося, постійно на взводі. На перемовини сусіди не йдуть (це діти і вони нічого поганого не роблять). А ми й не маємо нічого проти дітей! Ми хочемо досягти якогось взаєморозуміння і знайти спільний шлях вирішення проблеми! Це не життя, а пекло! Навушники з шумодавом (найкращі на сьогоднішній день) не допомагають! Бо глушать вони звук, що поширюється в повітрі, а не стурктурний звук, який іде через перекриття між квартирами. Що ми можемо з цим зробити? Який вихід із ситуації? Як забезпечити нормальне життя з повноцінним сном?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго ранку! нажаль сусідів не обирають, а обирають квартиру, яка підходить по вартості. У Вас класичне питання і проблема але нажать лише добросусідство домопоже, або змиритись або ж продавати і купувати щось інше, хоча біля приватного будинку теж можуть проживати недоброзичливі сусіди, які наприклад встановлять відеонагляд, який буде захвачувати і вашу ділянку.

Вихід: або Вам займатись виключно цим питанням, яке забере у вас сили і час і кошти на написання скарг , заяв та позовів, експертиз, або ж пристосуватись і вирішувати це компромісами. Запопоруйте сусідам застерити килими чи коврове покриття для зменшення звуку (напевно там лише ламінат).

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860