Виплата аліментів

29.10.2020
Розділ: Алименты

Доброго вечора, чоловік збирається за кордон на тривалий термін, рішення про сплату аліментів немає, оскільки справа ще у суді.Чи може він виїхати за кордон?до справи у нас двоє дітей 4 і 6 років

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрий вечір.

Заборонити виїзд з країни можуть лише у чітко встановлених випадках. Це, зокрема, наявність боргу в фінансовій установі і то лише за умови наявності відповідного рішення суду, у випадках, коли проти особи відкрито кримінальне провадження або у випадку наявності боргу по сплаті аліментів.

Для заборони виїзду через несплату аліментів, необхідно, щоб на момент перетину кордону сплата аліментів вже була призначена судом, відкрито виконавче провадження і має місце несплата аліментів сумарно мінімум за три місяці та є постанова про заборону виїзду за кордон щодо боржника. Тільки за таких умов боржнику по сплаті аліментів не дозволять покинути країну.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Доброго дня, Оксана.

Забезпечення позову шляхом заборони виїзду за кордон не допускається.

Правова позиція у рішенні ВС від 27 грудня 2019 року по справі №368/519/18, провадження № 61-48036св18 .

Має значення, до якої країни він буде виїзджати, строк виїзду.

Стаття 181 СКУ. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

4. У разі виїзду одного з батьків за кордон на постійне проживання у державу, з якою Україна не має договору про надання правової допомоги, аліменти стягуються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

5. Якщо після виконання аліментних зобов'язань згідно з частиною четвертою цієї статті один з батьків не виїхав на постійне проживання у державу, з якою Україна не має договорів про правову допомогу, та залишився або повернувся для постійного проживання в Україну, порядок стягнення аліментів з урахуванням сплаченої суми встановлюється законодавством.

6. Якщо після набрання рішенням суду законної сили, згідно з яким з одного із батьків стягуються аліменти, він виїжджає для постійного проживання у державу, з якою Україна не має договору про правову допомогу, з нього за рішенням суду до його виїзду за межі України може бути стягнуто аліменти за весь період до досягнення дитиною повноліття.

Зв'язатися з юристом
Юношева Любовь Юрьевна, місто Харків
Телефон:+380952114823
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість юридичних послуг завжди визначається індивідуально по кожній справі / ситуації / проблемі для кожного клієнта і залежить від обсягу та складності роботи, яку потрібно виконати, кількості часу, необхідного для її виконання.
Консультація від 500 грн.
Позовна заява від 2000 грн.
Заяви, клопотання, претензії, запити від 1500 грн.
Представництво інтересів в суді від 2000 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860