Служба в зсу

Надстроковослужбовець період 1999-2002 звільн. в запас зсу ст.6 пункт е. Хто компетентний сформулюйте за що?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Особисту справу так і не було передано у військомат. На руку мені теж ніхто недавав. У частині руками розводять, мол послали по почті.

У військоматі натей час так і не прийшло. Як результат не стояв на обліку 18 років. Зараз кажуть платит штраф а це як

Доброго Дня, пане Сергію!

Скоріше за все має місце помилка у записі, передбачається ч.6 Ст. 26 Закону України "Про Військовий обов'язок і військову службу", що регламентує порядок проходження військової служби за контрактом у редакції від 11.02.2001, чинної на момент звільнення громадянина з військової служби.

6. Контракт припиняється (розривається), а військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, звільняються з військової служби:

а) після закінчення строку контракту;

б) за віком - у разі досягнення граничного віку перебування на військовій службі;

в) за станом здоров'я - на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність або обмежену придатність до військової служби;

г) у зв'язку із скороченням штатів - у разі неможливості використання на службі у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів;

д) через сімейні обставини або інші поважні причини, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України;

е) за службовою невідповідністю;

є) у зв'язку із систематичним невиконанням умов контракту військовослужбовцем;

ж) у зв'язку із систематичним невиконанням умов контракту командуванням;

з) у зв'язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Отже, військовослужбовець був звільнений у зв'язку із службовою невідповідністю, підставами для застосування зазначеного пункту статті могли бути і неналежне виконання посадових обов'язків, порушення військової дисципліни ( вчинення дисциплінарних проступків) або негативні стосунки військовослужбовця із керівництвом військової частини.

На все Добре!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Після звільнення у запас Ви мали пребувати на військовому обліку військовозобов'язаних. Штраф на сьогодні за ухилення від військового обліку, після попередження військовим комісаром, за статтею 337 Кримінального кодексу України складає 850 гривень, але для застосування такого стягнення необхідний вирок суду у відповідному кримінальному провадженні.

Що стосується стягнення , яке на сьогодні може застосувати військкомат у відповідності до статті 210 Кодексу України про адміністративне правопорушення, за порушення правил військового обліку передбачає штраф у розмірі 85-119 грн. Розглянути справу про притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до вимог статті 235 КУпАП може виключно військовий комісар.

Вас мають поновити на військовому обліку військовозобов'язаних до досягнення граничного віку перебування у запасі (за загальним правилом в особливий період - до 60 років).

Особова справа могла бути втрачена посадовими особами військового комісаріату, про що вже дізнатись неможливо у зв'язку із спливом великого проміжку часу.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]
22.10.2020 в 07:13:26 відповідь для Vladislav Kotigora

Дуже вдячний Вам за зрозумілу чітку відповідь,?????

22.10.2020 в 07:21:57 відповідь для Vladislav Kotigora

Дуже Вам дякую. Як раз цим і займаюсь. Прохожу мед комісіюВЛК для постави на облік. А все почалось з прописки. З недавнього часу, ви знаете для того ,щоб виписати ст і приписатись потрібно пройти військ.мат.

До речі, я ФОП другої групи, чи можу я проходити службу за контрактом?

Так, Ви можете бути прийнятими на військову службу за контраком.

Більше того Ви матимете певні пільги у сфері оподаткування.

Частиною 3 ст. 39 ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу” встановлено, що за громадянами України, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом, у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців. У разі непровадження ними підприємницької діяльності у період проведення мобілізації нарахування податків і зборів таким фізичним особам – підприємцям не здійснюється.

Відповідно до ЗУ “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, а саме п. 9-2 розд. 8 прикінцевих та перехідних положень, під час особливого періоду ФОПи, призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їх військової служби звільняються від виконання своїх обов’язків, як платника ЄСВ, якщо вони не є роботодавцями.

Що стосується реєстрації місця проживання. Військовозобов'язані мають бути взятими на військовий облік за новим місцем проживання відповідним військовим комісаріатом. Без зазначеної відмітки у військовому квитку представники ЦНАП відмовляють у реєстрації місця проживання.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]