СТ не хоче виплатити страховку.

Після купівлі авто яке було застраховане в іншій СТ Страховику були надані документи в тім числі й діючий страховий поліс.Страховий агент не припинивши дію

старого страхового полісу виписав новий уже від своєї СТ.ДТП сталося при дії нового страхового полісу,який тепер СТ вважає не дійсним ,щоб не заплатити потерпілому,а в якості регресу стягнути з винуватця.Порадьте,як поступити.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

На жаль, ситуація, коли на один автомобіль оформлено два договори страхування ОСЦПВ – не рідкість. Як правило, про таку подвійну страховку водій дізнається вже після ДТП в процесі вирішення спору між винуватцем та потерпілим. До чого призводить подвійність поліса? В більшості випадків – до втрати можливості отримати відшкодування, гарантоване законодавством. З юридичної точки зору наявність одночасно двох діючих полісів ОСЦПВ призводить до того, що останній укладений договір визнається нікчемним і отримати по ньому виплати неможливо.

Згідно Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» поліс ОСЦПВ продовжує діяти і після переоформлення прав власності на автомобіль (до дня закінчення терміну дії). У випадку відчуження прав на майно всі права та обов’язки страхувальника, передбачені договором, переходять новому власникові авто. У зв’язку з цим, новий власник авто зобов’язаний повідомити страховика про наявність діючих договорів. У випадку, коли новий власник і сам не знає про поліс, зробити це він не має можливості. На жаль, в ситуації поспіху та бажання якомога швидшого вирішення всіх бюрократичних проблем, перевірка договору ОСЦПВ не проводиться. Результат – покупка другої страховки, яка, як висновок, є нікчемною. При потраплянні такого авто в ДТП в отриманні відшкодування у «другій» страховій компанії потерпілому буде відмовлено.Наявність двох діючих договорів цивільної відповідальності для винуватця ДТП загрожує зверненням постраждалого до суду для стягнення компенсації. І, скоріш за все, його потреби будуть задоволені, адже отримати фінансові виплати іншим способом буде не можливо. Це один із кардинальних варіантів, але перед тим необхідно для початку звернутися до першої страхової компанії. Якщо так співпало, що на момент події термін дії поліса від першої страхової компанії вже закінчився, то виходить, що відповідальність винуватця не була застрахована і потерпілий звертається до МТСБУ.

Чому потерпілі частіше за все користуються допомогою судових інстанцій? Причин декілька:

  • незнання інших способів отримання відшкодування;
  • ліквідація страхової компанії, якою було укладено перший (діючий) договір страхування.

Подібні позови задовольняються в повному обсязі і винуватець події виплачує власні кошти в якості компенсації постраждалому.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860