Податкова реєстрація

Добрий день! Комунальне підприємство, зареєстроване як неприбуткова установа з ознакою неприбутковості за кодом 0048 "Інші юридичні особи, діяльність яких відповідає вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Кодексу, утворені та зареєстровані в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації" чи повинна сплачувати ПДВ за надання послуг з оренди менше за 1000000 грн. за рік? Що є підставою для добровільної реєстрації в органах фіскальної служби?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Контроль за достовірністю та актуалізацією даних Реєстру

Контролюючий орган здійснює моніторинг відомостей, що містяться в Реєстрі, а також відомостей щодо найменування неприбуткової організації, інших відомостей, зазначених у реєстраційній заяві, отриманих з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, щодо неприбуткових організацій (п. 13 Порядку № 440).

За результатами такого моніторингу контролюючий орган:

  • вносить відповідні зміни до ідентифікаційних та реєстраційних відомостей про неприбуткову організацію, що містяться в Реєстрі;
  • видає (надсилає) неприбутковій організації рішення про зміну ознаки неприбутковості та вносить відповідні записи (зміни) до Реєстру — у разі встановлення підстав для зміни ознаки неприбутковості. неприбутковими організаціями вважаються юридичні особи (крім державних органів, органів державного управління та установ державної і комунальної власності), що не є фінансовими установами, створеними для провадження наукової, освітньої, культурної, оздоровчої, екологічної, релігійної, благодійної, соціальної, політичної та іншої діяльності з метою задоволення потреб та інтересів громадян у межах, визначених законодавством України, без мети отримання прибутку (п. 25 частини першої ст. 1 Закону № 1702).Тобто ознака неприбутковості не звільняє, зокрема, від обов’язку реєстрації неприбуткової організації платником ПДВ (і відповідно від подання декларації з ПДВ та його сплати) у разі, якщо неприбуткова організація здійснює операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які підлягають оподаткуванню згідно з розділом V зазначеного Кодексу, загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн.

    Те саме стосується й нарахування, сплати, подання звітності з інших податків і зборів, які регулюються відповідними розділами Податкового кодексу.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860