Довіреність на розпордяження паем землі

Мне надо составить доверенность на мой земельный пай, но нотараиус говорит, что Доверенность должна быть без указания кадастровых номеров и целевого назначения. А будет это правильно ?земли на сегодняшний день в Украине запрещена купля-продажа земельных участков сельскохозяйственного назначения и земельных долей (паев), определенных подпунктами «а» и «б» пункта 15 раздела Х «Переходные положения» Земельного кодекса Украины . Как быть,чтобы были все виды распоряжения земли. Тот образец, что на сайте это все содержит.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Светлана.

Чтобы ответить на этот вопрос с пользой для вас, любой юрист должен потратить достаточно своего времени, поэтому, консультация индивидуальная и платная.

Ко мне вы обратились, условия я вам озвучил, остальное -решать вам.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Пожелания к сайту - размещать актуальные образцы довереннстей. согласно действующему законодательству, особенно по земельному праву, когда нет окончательных законов по паям и землям сх назначения. чтобы клиенты не попадали впросак, испоьзуя эти образцы.

Доверенность составит нотариус у него есть образцы..Нотариус пользуется законом о нотариате. На сегодня только так как сказал нотариус.Управление паем и продажа это разные вещи.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Это ясно. что разные, но это же может быть в одном документе, не писать же разные доверенности

Вот в образце на сайте ... уповноважую бути моїм представником в органах місцевого самоврядування, державних адміністраціях, управліннях (відділах) земельних ресурсів, органах державного земельного кадастру, в органах бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, в органах нотаріату тощо, з питань:

КОРИСТУВАННЯ та РОЗПОРЯДЖЕННЯ (з правом здійснення продажу, міни, передання в іпотеку, в тому числі як майновим поручителем, надання в оренду тощо) на умовах за розсудом уповноваженої особи належною мені земельною ділянкою, яка розташована за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Хотянівка, Садове товариство «Беріг», земельна ділянка №5 (п’ять), кадастровий номер 332555:555:5555:5555, цільове призначення для ведення садівництва.

Здесь же есть продажа, но это не пай сх назначения, а сад , а вот изза моратория оказывается нельзя писать кадастровый номер и что земля сх назначения. Правильно ? Сейчас нет единого мнения. Три нотариуса говорят разное . Пожалуйста ответьте и сделайте на сайте актуальный образец для довернности на сх пай на все операции продажи, аренды и прочее .. Спасибо

Если с договорами на отчуждение земли все достаточно понятно (поскольку нотариусы их просто не заключают), то с правом распоряжения в будущем все несколько сложнее.

Например, нам известны ситуации выдачи доверенностей на распоряжение любыми земельными участками, принадлежащими доверителю, без уточнения кадастровых номеров и их целевого назначения. Также мы встречали договоры на управление имуществом, которые подразумевали, среди прочего, и право распоряжения подмораторными землями.

В связи с этим хочется еще раз напомнить, что все такие документы, выданные до снятия запрета, нотариусы не должны принимать в дальнейшем для совершения сделок по распоряжению такими земельными участками в силу указанных выше положений моратория. Более того, любой такой договор будет заключен с дефектом и легко может быть признан недействительным, а доверенность вообще в любой момент может отменить доверитель.

Конечно, все такие документы заключаются собственниками под получение от аграриев определенных средств и условных гарантий в виде права требовать возврат средств и штрафные санкции. При этом не стоит забывать, что обеспечивающие такие гарантии документы могут быть признаны недействительными, а возврат полученных средств может быть обеспечен получением от потенциального нового покупателя более высокой цены.

Итак, первая рекомендация в преддверии отмены моратория: не идти на поводу собственных страхов утраты земли или нарастающих требований пайщиков выкупить землю и не заключать фиктивные и незаконные сделки, поскольку это может привести и к потере земли, и к потере вложенных средств.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Вопрос не в страхах или фиктивности, а просто , если человек уезжает на длительное время за рубеж и не сможет перезаключать договор аренды , или , если разрешат продажу, то он хочет доверить это своим родственнкам. Неужели нельзя сейчас вот так сформулировать Довірені особи мають право бути моїми представниками і вести мої справи щодо розпорядження всіх належних мені земельних ділянок в Україні з правом передачі в оренду, заставу, спадщину, відмови від права власності та правом продажу або іншим способом відчуження земельних ділянок (згідно Земельного Кодексу України розділ ІІІ , глава 14, ст. 90). То есть на все случаи , срок довернности -бессрочный . То есть до отзыва доверителем ст 247.

Так вот нотариус говорит, что не надо указывать кадастровые номера и не будет нарушения переходных положений пункта 15 раздела X Переходных положений земельного кодекса

Тогда делайте как говорит нотариус но я не думаю что эта довереность будет приниматься после отмены маратория.Доверенность на продажу можно сделать и заграницей

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Я не могу делать их бесконечно по одному несчастному паю. который не приносит столько прибыли. За границей и потом надо переводить ? заверять? Это неразумно, должны же быть формулировки , чтобы потом после окончания моратория была законной ?

То есть такая жирным шрифтом правильно? и без указания кадастровых номеров.

26.12.2019 в 08:19:50 відповідь для Светлана

Вище ви сказали, що у вас є декілька нотаріусув і в кожного своя думка. Отож, знайдіть того, який думає так чк Вам вигідно.

Довіреність якщо видадуть із кадастровим номером, на мою думку, не буде порушенням, адже ви передаєте певне право (наприклад, право передавати таку ділянку в оренду іншим особам) Оренда паїв законом не заборонена!. Більш того, оренда не є відчуженням!!!.

Якщо ж ви бажаєте надати довіреність для її подальшого продажу, то так, нотаріус правий, однак і довіреність без кадастрового номеру на землю, це не довіреність...

Більш того, згідно Перехідних положень ЗК угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених підпунктами "а" та "б" цього пункту, в частині їх купівлі-продажу та іншим способом відчуження, а так само в частині передачі прав на відчуження цих земельних ділянок та земельних часток (паїв) на майбутнє є недійсними з моменту їх укладення (посвідчення).

Зв'язатися з юристом
Муравський Максим Алікович, місто Вінниця
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 50 грн

Шановний пан Муравський , ось це я бачу має сенс. " Якщо ж ви бажаєте надати довіреність для її подальшого продажу, то так, нотаріус правий, однак і довіреність без кадастрового номеру на землю, це не довіреність..". Хоч я не юрист, але логіка повинна бути.

Ось я її шукаю , завдяки цьому сайту.

Пан Муравський,

Ви думаєте, що після зняття мораторію, з довіреністю без кадастрових номерів вони не зможуть здійснити продаж і оці фрази з переходного Положення "...передачі прав на відчуження цих земельних ділянок та земельних часток (паїв) на майбутнє є недійсними з моменту їх укладення (посвідчення) " означають, що після зняття мораторію довіреність не буде дійсна?

Тоді нема сенсу це робить ? Нотарам все одно. Все кажуть різне .Через те я шукаю законний вріант, щоб там було і оренда, і можливість потім продати, шоб чужим не залишилась.Бо на ній, ще моя мати вижила в Голодоморі.Однак поки не коштує стільки , щоб робити кожен рік довіреність. Там зараз є оренда, я хотіла , щоб родичі могли або продовжити договір оренди , чи продати , бо в нас спільна частка.

Бо я не зможу здалека туди їздить. Мені зараз неважливо доказати , що хтось кращий нотаріус, мені треба, щоб к зробили правильно, щоб вона пригодилась, шоб не пропали ці зусилля. Але мені требі, щоб її зареєстрували в Реєстрі довірені особи і потім це був документ, а не сміття.

Так що ви думаєте остаточно ?Не робити без кадастрових номерів?

Зрообити з номерами - - так її не зареєструють у Реєстрі через мораторій.

Який вихід? Дивно, що це ще невирішене питання за стільки років мораторію.

Мені потрбне таке формулювання.

Довірені особи мають право бути моїми представниками і вести мої справи щодо розпорядження всіх належних мені земельних ділянок в Україні з правом передачі в оренду, заставу, спадщину, відмови від права власності та правом продажу або іншим способом відчуження земельних ділянок (згідно Земельного Кодексу України розділ ІІІ , глава 14, ст. 90.

То есть на все случаи , срок довернности -бессрочный . То есть до отзыва доверителем ст 247.

Так вот нотариус говорит, что не надо указывать кадастровые номера и не будет нарушения переходных положений пункта 15 раздела X Переходных положений земельного кодекса. А будет ли она потом действительна для аренді и продажи без номеров, если заключалаь в перид моратория. Или даже допустим я захочу отказаться от права собственности в пользу доверенніх особ, что тоже как и аренда не является отчуждением, это же тоже может входить в документ?

З повагою, Светлана.

Найкраща відповідь
26.12.2019 в 14:18:50 відповідь для Светлана

Будь-яке відчуження заборонене на даний момент, в тому числі "відмовитися на користь повірених осіб"...

Моя думка наступна.

Якщо нотаріус згоден зареєструвати довіреність без кадастрових номерів із формолюуванням щодо її продажу (тобто вся належна вам земля), то можна реєструвати. Тобто, з кадастровими було б логічніше, але без них я думаю також піде.... (до довіреності будуть додаватися ваші документи на власність на землю, які мають бути належним чином завірені в нотаріуса та перебувати о повірених Вами осіб, аби Вам не довелося їхати до України!)

Однак, є ризик того, що в майбутньому таку довіреність зможуть оспорити інші особи, наприклад ті хто мають частку майнового паю. Або ж самі нотаріуси можливо не будуть брати її до уваги через те, що вона була складена в період мораторію (домовтеся з нотаріусом про те, що він в майбутньому зареєструє куплю-продажу на підставі виданої ним доваіреності).

Ось такі ризики...

Більш того, вважаю, що нотаріус не правий в частині того, що така довіреність не буде порушенням Перехідних положень ЗКУ!!! Питання в тому чи знайдеться той, хто порушить питання про її недійснітсь та чи самі нотаріуси братимуть її до уваги....!!! Однак, іншого варіанту я не бачу, або таку (з наявними ризиками), або без неї...

Зв'язатися з юристом
Муравський Максим Алікович, місто Вінниця
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 50 грн

Однак, майте на увазі, надаючи довіреність із формулюванням "на всю належну землю" повірений матеме право розпорядження й рештою землі, якщо у вас така є....

Зв'язатися з юристом
Муравський Максим Алікович, місто Вінниця
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 50 грн

Отож ми "вільні", що немає. Міг кожен отримати від держави 2 га, окрім спадщин. Але не з нашим щастям. ))). Даже міністр с.г .в ефірі розказував, що не зміг бо нереально.

Дякую. що розбирались зі мною. Я готова визнати ваші відповіді найкращими.А в приватній пошті ще одне уточнення.

З повагою, Светлана



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]