Любительське рибальство

Чи має право водокористувач, який узяв водний об"єкт у користування на умовах оренди, вимагати плату за любительське рибальство?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Все зависит от месторасположения водного объекта ( на территории населенного пункта или за территорией).

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Орендарям водного об’єкта, які використовують його для цілей аквакультури та відповідно до технології риборозведення здійснюють повний скид води з водного об’єкту, відповідно ст. 48, 49 ВКУ необхідно оформити дозвіл на спеціальне водокористування.

Водні об’єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, передбачених законом.

Зокрема, рішення щодо обмеження права загального водокористування громадян для задоволення їхніх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) може прийматися місцевими радами з метою забезпечення охорони здоров'я людей та в інших державних інтересах відповідно до ст. 45, 47 ВКУ.

Відповідно до положень ст. 47 ВКУ на водних об’єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об’єкт в оренду, що може бути врегульовано у договорі оренди або у додатковій угоді між ними.

Орендар, який узяв водний об’єкт у користування на умовах оренди, зобов’язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об’єкті, наданому в оренду.

Орендарі водного об’єкта (за умови відсутності встановленої заборони загального водокористування на водному об’єкті) зобов’язані передбачати місця безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо). При визначенні таких місць перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку.

Заборона загального водокористування на водних об’єктах, що надані в користування на умовах оренди, та їхнє нецільове використання є підставою для розірвання договору оренди (якщо така заборона визначена у договорі оренди водного об’єкта або у додатковій угоді до нього).

У разі припинення або розірвання договору оренди водного об’єкта орендар зобов’язаний повернути його орендодавцю на умовах, визначених договором, у стані, придатному до його подальшого використання, який визначається в акті обстеження водного об’єкта та відповідно до результатів лабораторних аналізів якості води.

Якщо недбале ставлення користувача до водойми або інші дії чи бездіяльність призвели до її деградації (виснаження, забруднення, засмічення, погіршення технічного стану гідротехнічних, рибозахисних та інших споруд, зменшення біологічної продуктивності тощо), користувач зобов’язаний відшкодувати орендодавцю заподіяну шкоду. Розміри збитків визначаються відповідно до чинного законодавства.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860