Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Згідно кадастрового плану 2002 ділянка землі з зеленими насадженнями відносилась до Держлісгоспу України та зафіксований як лісопарк. Згідно рішення КМДА в 2003 ця ділянка землі була передана в приватну

на сайті Держгеокадастру розміщено Роз’яснення щодо порядку зміни цільового призначення земельної ділянки та внесення відомостей про таку зміну до Державного земельного кадастру (28 квітня 2015 р.)Зміна цільового призначення земельної ділянк


Згідно зі статтями 91, 96 Земельного кодексу України власники земельних ділянок та землекористувачі зобов’язані забезпечувати використання земельних ділянок за цільовим призначенням.

Відповідно до частини першої статті 20 Земельного кодексу України віднесення земель до тієї чи іншої категорії здійснюється на підставі рішень органів державної влади, органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень.Згідно зі статтею 1 Закону України «Про землеустрій», цільове призначення земельної ділянки – використання земельної ділянки за призначенням, визначеним на підставі документації із землеустрою у встановленому законодавством порядку.


Види цільового призначення земель визначено Класифікацією видів цільового призначення земель, затвердженою наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 23 липня 2010 року № 548.

Відповідно до пункту 1.4 вищеназваної Класифікації КВЦПЗ визначає поділ земель на окремі види цільового призначення земель, які характеризуються власним правовим режимом, екосистемними функціями, видом господарської діяльності, типами забудови, типами особливо цінних об'єктів.

зміна цільового призначення земельних ділянок із зміною коду Класифікації видів цільового призначення земель здійснюється за проектами землеустрою щодо відведення земельних ділянок погодженими та затвердженими в установленому порядку.

Відповідно до частини п’ятої статті 20 Земельного кодексу України види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.

При цьому відповідно до статті 96 Земельного кодексу України землекористувач зобов’язаний забезпечити використання земельної ділянки за її цільовим призначенням.

Статтею 20 Земельного кодексу України (далі – Кодекс) передбачено, що зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.

Порядок внесення до Державного земельного кадастру змін до відомостей про зареєстровані земельні ділянки затверджено пунктами 116-134 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 1051.

Згідно з пунктом 116 Порядку, внесення до Державного земельного кадастру змін до відомостей про зареєстровану земельну ділянку, зазначених у пункті 24 цього Порядку (підпункт 10 пункту 24 – відомості про цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель), здійснюється шляхом внесення таких відомостей до відповідної Поземельної книги.

Внесення до Поземельної книги змін до відомостей про зареєстровану земельну ділянку здійснюється за заявою власника земельної ділянки, користувача земельної ділянки державної чи комунальної власності відповідно до документації, що є підставою для внесення відповідних змін до відомостей (крім випадків внесення відомостей про зміну виду використання) (пункт 118 Порядку).

Пунктом 120 Порядку передбачається, що внесення до Поземельної книги змін до відомостей про зареєстровану земельну ділянку здійснюється державним кадастровим реєстратором шляхом:

1) проставлення на аркуші Поземельної книги в електронній (цифровій) формі, до відомостей якої вносяться зміни, відповідної електронної позначки за власним електронним цифровим підписом;

2) проставлення на аркуші Поземельної книги в паперовій формі, до відомостей якої вносяться зміни, позначки про внесення змін до відомостей за формою згідно з додатком 24;

3) виготовлення нового аркуша Поземельної книги в електронній (цифровій) та паперовій формі із зміненими відомостями та долучення такого аркуша до відповідної Поземельної книги для його зберігання разом з нею.

За результатами перевірки відповідності документів вимогам, зазначеним у пункті 69 Порядку, та перевірки електронного документа відповідно до пункту 74 Порядку, державний кадастровий реєстратор, згідно з підпунктом 4 пункту 75 Порядку, виготовляє витяг з Державного земельного кадастру для підтвердження внесення відповідних змін до відомостей Державного земельного кадастру.

Згідно з пунктом 178 Порядку витяг з Державного земельного кадастру, що видається для підтвердження державної реєстрації земельної ділянки або внесення інших відомостей до Державного земельного кадастру є безстроковими.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860