Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи можу я добровільно сплачувати аліменти без суду чи нотаріально засвідченого договору? І який мінімальний розмір аліментів, маю двох неповнолітніх дітей.

ст.181

1. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними. 2. За домовленістю між батьками дитини той із них, хто про­живає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в гро­шовій і (або) натуральній формі.

Зазначене положення відповідає одному з наведених у ч. 2 ст. 7 СК принципів сімейного права, згідно з яким сімейні від­носини можуть бути врегульовані за домовленістю (договором) між їх учасниками.

Крім того, сімейне законодавство виходить з того, що под­ружжя, батьки дитини, батьки й діти, інші члени сім'ї та роди­чі, відносини між якими регулює СК, можуть врегулювати свої відносини за домовленістю (договором), якщо це не суперечить вимогам цього Кодексу, інших законів та моральним засадам суспільства (див. коментар до ч. 1 ст. 9 СК).

Відповідно до ч. 1 ст. 189 СК батьки мають право укласти договір про сплату аліментів на дитину, умови якого (про роз­мір аліментів, строки їх присудження і виплати тощо) не по­винні порушувати права дитини, встановлені СК.

Договір укладається у письмовій формі і нотаріально посвідчується

Зв'язатися з юристом
Липовий Сергій Олександрович, місто Київ
Телефон:0689332909
E-mail:[email protected]
Skype:WhatsApp, Viber: 0689332909.


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]