Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

"конфіскація георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення" .Я так розумію, що трактовка норми передбачає право представника, наприклад, поліції вилучення у ветерена війни

Доброго дня.

Мій коллега не правильно відповів на Ваше запитання.

Справді ст. 173-3 КУпАП надає представникам поліції такі повноваження.

Але, там існує примітка: Положення цієї статті не застосовуються у випадках, передбачених частиною третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Відкриваємо ч. 3 ст. 4 ЗУ "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". І бачимо, що норми статті 173-3 не застосовуються, якщо георгіївська символіка забражена: на державних нагородах, ювілейних медалях та інших відзнаках, якими нагороджувались особи до 1991 року та протягом 1991-2015 років у зв’язку з річницями подій періоду Другої світової війни, а також на документах, що посвідчують нагородження ними;

Працівники поліції не можуть забрати а тимпаче накласти штраф на ветерана за те, що він носить медаль із зображенням георгіївської символіки.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]