Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Дитина проживає в дбст,з ' явилися усиновлювачі.При встановленні контакту на двох зустрічах їй не повідомляли про усиновлення.Коли сказали дитина категорично була проти зустрічей з тими людьми,працівники

Добрий день. Статтею 12 Конвенції про права дитини передбачено, що необхідно отримати згоду дитини на її усиновлення, форма якої повинна відповідати її віку та стану здоров'я. При цьому дитиною має бути дана згода не в цілому на усиновлення, а на усиновлення конкретною особою, з якою дитина спілкувалася, кому довіряє, симпатизує. Відповідно до статті 224 Сімейного кодексу України суд, виносячи рішення про усиновлення дитини, враховує обставини, що мають істотне значення, зокрема ставлення дитини до особи, яка бажає її усиновити.

Відповідно до п. 72 Порядку усиновлення,затвердженого постановою КМУ від 08.10.2008 р. № 905 письмова згода дитини на усиновлення засвідчується представником служби у справах дітей. Про надання дитиною усної згоди на усиновлення зазначається у висновку про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини. У разі, якщо письмову згоду не оформлено належним чином, суд має викликати в судове засідання дитину для з'ясування її думки щодо усиновлення. Підсумовуючи, хочу зазначити, якщо в суді дитина категорично висловить свою незгоду на усиновлення, суд, з урахування інших обставин справи, не задовольнити заяву усиновителів.

Зв'язатися з юристом
Шаповалова Наталья Викторовна, місто Дніпро
Телефон:0956555908
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 100,00 грн. (залежно від складності і обсягу роботи).
Вартість складання позовних заяв, скарг, клопотань, та інших процесуальних документів, а також договорів обговорюється окремо в кожному випадку.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860