Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Що таке "медична практика"? Зокрема, чи є медичною практикою консультації канд. мед. наук, якщо він безпосередньо не веде хворих та не призначає засобів лікування?

Доброго дня шановний Станіслав.

Медична практика, згідно чинного законодавства України, відноситься до видів господарської діяльності, які дозволено здійснювати лише за наявності ліцензії, яку видає орган ліцензування.

Відповідно до статті 74 Закону "Основи законодавства України про охорону здоров'я" медичною діяльністю можуть займатися особи, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам. Згідно з наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства охорони здоров'я України від 16.02.2001 р. №38/63 лікарі, які не працюють понад три роки за конкретною лікарською спеціальністю, допускаються до медичної практики після проходження стажування відповідно до наказу МОЗ України від 17.03.1993 р. № 48 "Про порядок направлення на стажування лікарів і їх наступного допуску до лікарської діяльності". Медична практика ліцензіатами здійснюється за спеціальностями, які зазначаються в ліцензії відповідно до Номенклатури лікарських спеціальностей, затвердженої наказом МОЗ України від 19.12.1997 р. № 359 "Про подальше удосконалення атестації лікарів", та номенклатури спеціальностей молодших спеціалістів з медичною освітою, яка затверджується МОЗ України, та відповідно до обсягів, визначених кваліфікаційними характеристиками, які затверджуються МОЗ України. Слід розуміти, якщо ви,шановний Стаіслав, отримали ліцензію та вище вказну номенклатуру, то ваші дії підпадають під медичну практику, але якщо відсутні,то нажаль, ваші дії не підпадать під медичну практику.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]