Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи можна застосовувати дану статтю до звільнених військовослужбовців, адже військова служба це спеціальний вид державної служби, який регулюється законодавством у військовій сфері. Військовослужбовці не

Вітаю, Олександр.

Частиною 2 ст.19 Конституції України передбачено, що органи державної влади, їх посадові особи мають діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, встановлений Конституцією та Законами України.

Відповідно до ст.2 Закону " Про військовий обов`язок і військову службу" (далі - Закон) військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров`я і віком громадян України, пов`язаних із захистом Вітчизни.

Підстави для звільнення з військової служби встановлені, зокрема, у ст.26 Закону, а також у Переліку сімейних обставин та інших поважних причин, що можуть бути підставою для звільнення громадян з військової служби та із служби осіб рядового і начальницького складу, затвердженого постановою КМУ від 12 червня 2013 року №413.

Своєю чергою, КЗпП регулює тільки трудові відносини у сфері праці.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]