Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Роз"ясніть , будь ласка, 1) чи є заробітня плата і сума премії персональними даними працівника. 2) чи обов"язково погоджувати суму премії з профкомом, з метою уникнення розголоску. Дякую

Вітаю, Світлана.

Згідно абзацу 8 ст.2 Закону " Про захист персональних даних" від 1 червня 2010 року, який вступив у дію 1 січня 2011 року ( далі - Закон) під персональними даними, слід розуміти відомості чи їх сукупність про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована.

Однак, законодавство не встановлює чіткого переліку персональних даних, які підлягають захисту відповідно до цього Закону.

Відповідно до ст.32 Конституції України не допускається збирання, використання, зберігання і поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і прав людини.

Аналіз положень Закону і Конституції дає підстави вважати, що інформація про найманих працівників є базою персональних даних, так як копії паспортів, документів про освіту, трудові книжки, особові справи обробляються роботодавцями. Таким чином, будь-які дані, в тому числі і розмір зарплати та премії конкретного працівника можуть використовуватись лише роботодавцем і виключно для регулювання правовідносин, які виникли у нього з працівником на підставі трудового договору(контракту) і розголошувати їх стороннім особам без згоди працівника ніхто не має права, крім вказаних вище випадків.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]