Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

добрый день. Если не затируднит - расстолкуйте пожалуйста 35 ст и к примеру пункт 3 закона о Нацполиции. В этой статье указано, что "Поліцейський зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину

В пункті 3 статті 35 закону «Про національну поліцію» мовиться про наявність в поліцейського інформації. Для правомірності ситуації вона має бути 1) достовірною, 2) взятою із надійних джерел і допустимим правомірним способом, 3) прямо стосуватись можливих фактів-а) причетності водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожно-транспортної пригоди чи правопорушення або б) факту побування транспортного засобу чи вантажу в якості предмету правопорушення чи ДТП. При цьому поліцейський має детально повідомити водія про підставу зупинки. Він може не повідомляти інформацію, яка не має розголошуватись з міркувань безпеки для працівників правоохоронних органів і громадян або є малозрозумілою не спеціалісту по боротьбі із правопорушництвом. Проте на прохання водія він мав би описати цю причину із зазначенням 1) джерела даних-а) імені та прізвища громадянина, який повідомив їм про ДТП чи правопорушення, b) за їх фігурування в цьому випадку-назви охоронного, детективного, юридичного підприємства чи іншої організації, від якої надійшло повідомлення про дорожно-транспортну пригоду чи правопорушення та 2) роз’яснити суть інформації-точно вказати, за цими відомостями предметом якого правопорушення міг бути транспортний засіб чи причетними до якого саме правопорушення можуть бути водій та пасажири, або ж в кількох фразах описати, наскільки серйозна була ДТП, до якої можуть бути причетні водій або пасажири чи предметом якої міг бути транспортний засіб. За законодавством, в кримінальному та інших процесах так повідомляють про показання свідків чи отримання інформації, яка стосується справи, з інших джерел. Це потрібно для можливості притягнення до відповідальності винних при поширенні недостовірних відомостей.

Поліцейський має правомірно діяти і не керуватись завідомо неправдивою інформацією. Якщо в його діях трапилась така добросовісна помилка, як зупинка транспортного засобу із вищезгаданої підстави, відомості якої насправді не підтвердились-то до відповідальності нікого не мають притягати.

За законом «Про інформацію», кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів. За наклеп-поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять іншу особу-в Україні прийнято притягати до цивільно-правової відповідальності-відсуджувати матеріальну та моральну шкоду.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]