Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

ст. 126-1 КК України Суб’єктивна сторона характеризується умислом та систематичністю. Ознака "систематичність" характеризує діяння як таке, що було вчинено три і більше разів (тобто особа притягувалася

Доброго дня.

На рахунок даної статті є дуже багато думок. Відповідно до контексту Кримінального кодексу, особа може бути визнана винною в даному злочині лише в разі систематичності діяння. Систематичність включає:

1) дана особа вчиняла насильство 3 і більше разів і за кожне не була притягнута до відповідальності;

2) дана особа вчиняла насильство і не була притягнута до відповідальності, але раніше була притягнута 2 та більше випадків до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 173-2 КУпАП;

3) дана особа вчиняла насильство 2 рази та за кожне не була притягнута до відповідальності. Вона була притягнута 1 раз до адміністративної відп. по ст. 173-2 КУпАП.

Відповідно до ст. 49 КК України, даний злочин має строк давності 3 роки, так як є нетяжким злочином (відповідно до ч. 4 ст. 12 КК України).

Якщо між вчиненням адміністративних правопорушень до накопичення трьох випадків для притягнення по ст. 126-1 КК, (відповідно до 173-2), пройшов строк 3 роки, то "систематичність" починає "накопичуватись" з початку.

З повагою Ольга Василівна.

Зв'язатися з юристом
Shumeyko Olha, місто Київ
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860