Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

В закладі вищої освіти пройшла реорганізація навчально-наукового інституту в факультет, яка затверджена Вченою радою. Потрібно обирати декана? Якщо на посаду декана буде обраний діючий директор інституту

Доброго дня , Світлано.

Погоджуюсь із колегою, для декана це буде перший термін перебування на посаді. Декана треба обирати шляхом голосування на Вченій раді.

Декана обирає вчена рада факультету з урахуванням пропозицій зборів трудового колективу факультету. Зазначені пропозиції враховують шляхом оголошення результатів таємного голосування на засіданні вченої ради факультету, на якому кандидати презентують свої програми та проводиться обговорення. Рішення приймають також шляхом таємного голосування. Якщо під час проведення конкурсу, в якому брали участь двоє або більше претендентів, переможця немає, проводиться повторне голосування за участю двох кандидатур, які набрали найбільшу кількість голосів, на тому самому засіданні. У разі, якщо претендент на заміщення відповідної посади не набрав необхідної кількості голосів, він вважається таким, що не пройшов конкурсного відбору. Якщо жоден із претендентів на заміщення вакантної посади після повторного голосування (переголосування) не набрав необхідної кількості голосів, конкурс вважається таким, що не відбувся. У такому разі оголошується новий конкурс. Ректор призначає декана строком на п’ять років та укладає з ним відповідний контракт. Ректор має право обґрунтовано відмовити у призначенні на посаду та укладенні контракту. Вчена рада факультету має право двома третинами голосів від свого складу підтвердити попереднє рішення, відтак Ректор зобов’язаний протягом 10 робочих днів призначити відповідну особу на посаду та укласти з нею відповідний контракт.

Відповідно до ст. 35 п.1 Закону України «Про вищу освіту» декан може перебувати на посаді не більше двох строків.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]