Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня, підкажіть будь ласка як правильно звільнитися з національної поліції за станом здоровя? (без отримання групи інвалідності) І які виплати я можу отримати? (наприклад вихідна допомога). Маю

Доброго дня, пане Юрію!

Повідомляю наступне.

Відповідно до статті 9 Закону України Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб:

Особам рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу та деяким іншим особам, які мають право на пенсію за цим Законом та звільняються зі служби за станом здоров’я, працівникам міліції (особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ), які на момент опублікування Закону України "Про Національну поліцію" проходили службу в органах внутрішніх справ, мали календарну вислугу не менше п’яти років і до 7 листопада 2015 року були звільнені із служби в органах внутрішніх справ незалежно від підстав звільнення та продовжили роботу в Міністерстві внутрішніх справ або Національній поліції (їхніх територіальних органах, закладах і установах) на посадах, що заміщуються державними службовцями відповідно до Закону України "Про державну службу", а в навчальних, медичних закладах та науково-дослідних установах - на будь-яких посадах, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби. У разі звільнення зі служби за віком, у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, закінченням строку контракту, у зв’язку з безпосереднім підпорядкуванням близькій особі, систематичним невиконанням умов контракту командуванням, а також у зв’язку з настанням особливого періоду та небажанням продовжувати військову службу військовослужбовцем-жінкою, яка має дитину (дітей) віком до 16 років одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби виплачується за наявності вислуги 10 років і більше.

Розділ 6 Наказу МВС 260 зі змінами від Наказу МВС 539 від17.07.2020:

1. Поліцейським, які звільняються із служби через хворобу (за станом здоров'я), виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби. У разі звільнення із служби за віком, у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби виплачується за наявності календарної вислуги 10 років і більше. 2. Поліцейським, які звільняються із служби за власним бажанням та мають календарну вислугу 10 років і більше, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 25 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

Cтосовно звільнення за станом здоров'я, коли Ви пишете рапорт на звільнення з поліції обов'язково зазначається підстава та пункт статті 77 Закону України"Про Національну поліцію" і якщо звільнятись за власним бажанням, як правило, кадровий підрозділ надає шаблон де зазначається таке "від проходження військово-лікарської експертизи відмовляюсь, так як вважаю себе здоровим".... Однак, якщо існують проблеми зі здоров'ям та Ви прагнете звільнитись за станом здоров'я, то необхідно наполягати на проведенні ВЛК, про що і зазначити у рапорті. Таким чином, хвороби які будуть виявлені будуть вважатися такими, що набуті під час проходження служби у Національній поліції ( а до того ще в ОВС).

Для детальної консультації звертайтесь особисто. На все добре.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]