Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня чи вечора . Поясніть чи ка орантин в країні це надзвичайний стан в країні чи ні?

Кодекс цивільного захисту України передбачає, що в разі виникнення надзвичайної ситуації за рішенням Кабміну України, Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської чи Севастопольської міських державних адміністрацій встановлюється режим надзвичайної ситуації.

На момент написання цієї статті в Україні вже встановлено режим надзвичайної ситуації в Чернівецькій, Житомирській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Тернопільській, Івано-Франківській, Черкаській та Київській областях та в місті Києві для запобігання поширенню коронавірусу.

Режим надзвичайної ситуації – це, по суті, один з режимів функціонування єдиної державної системи цивільного захисту між режимом підвищеної готовності та режимом надзвичайного стану. Визначення відповідного режиму залежить від масштабів і особливостей тої чи іншої надзвичайної ситуації.Закон України «Про правовий режим надзвичайного стану» визначає надзвичайний стан як особливий правовий режим, який може тимчасово вводитися в Україні чи в окремих її місцевостях у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру не нижче загальнодержавного рівня, що призвели чи можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров’ю громадян тощо.

Надзвичайний стан може вводитися лише указом президента України, який протягом двох днів затверджується Верховною Радою України. Надзвичайний стан може бути введений, зокрема, в разі виникнення особливо тяжких надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (стихійного лиха, пандемій, панзоотій тощо), що створюють загрозу життю і здоров’ю значній кількості людей.

Надзвичайний стан як відповідь на поширення коронавірусу ще не введено, але президент України не виключав ймовірності цього, тому варто звернути увагу на обмеження, які можуть бути запроваджені в рамках надзвичайного стану.

Запровадження надзвичайного стану є підставою для законного обмеження певних конституційних прав осіб, яке так само може застосовуватися й до суб’єктів господарювання. Зокрема, це може бути підставою для обмеження таємниці кореспонденції, свободи пересування, права власності, права на підприємницьку діяльність, на відпочинок. Також в умовах надзвичайного стану держава може залучати осіб до роботи чи служби всупереч їхній волі.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]