Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Які необхідні в Україні документи для виїзду різнотонних автомобілів(3,5 т, 6 т., 12 т. і т.д.), які необхідні дозвола для авто і водіїв, все, що необхідно по Законодавству

За результатами обговорень з перевізниками Укртрансбезпекою вживаються заходи щодо оптимізації процесу видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень вантажів автомобільним транспортом та унеможливлення корупційних ризиків.

Водночас, відбулось засідання Комісії з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав (далі – Комісія), на якому Комісією прийнято ряд рішень, спрямованих на ефективне вирішення існуючої ситуації з дозволами. Наказ Мінінфраструктури від 04.02.2020 № 40, яким затверджено протокол Комісії від 04.02.2020 № 35, опубліковано на офіційному вебсайті Мінінфраструктури.

Враховуючи зазначене, від 05.02.2020 оформлення та видача дозволів Республіки Польща квоти 2020 року здійснюється у 10 пунктах видачі дозволів Укртрансбезпеки (далі – ПВД): «Бориспіль», «Вінниця», «Голоби», «Ковель», «Коростень», «Львів», «Чернівці», «Чернігів», «Хмельницький» та «Ужгород».

При цьому, змінено обмеження тимчасового характеру для дозволів Республіки Польща, які не поширюються на транспортні засоби, які здійснюють перевезення пошти, медикаментів, легкових автомобілів, контейнерів, наливних вантажів (цистерни), вантажів, що потребують перевезення в напівпричепах-рефрижераторах, АТЗ з відкритими напівпричепами та причепами-платформами, скловози, АТЗ, призначених для перевезення негабаритних та великогабаритних вантажів, сідельних тягачів, у тому числі:

  1. Польща (універсальний усі види) – оформлення та видачу дозволів здійснювати лише на АТЗ, завантажені до Республіки Польща або транзитом по її території у напрямках Німеччини, Чехії, Швеції та Норвегії, які відповідають екологічним параметрам Євро-3 та вище, повна маса яких перевищує 10 тонн. Крім того здійснювати оформлення та видачу лише одного дозволу Республіки Польща на транспортний засіб, який здійснює перевезення територією Республіки Польща, навіть за умови зміни виду перевезення під час одного кругорейсу;
  2. Польща (транзитний Євро-4 та вище) – оформлення та видачу дозволів здійснювати лише на завантажені АТЗ, які здійснюють транзитне перевезення по території Польщі в напрямках Німеччини, Чехії, Швеції та Норвегії, які відповідають екологічним параметрам Євро-4 та вище, повна маса яких перевищує 10 тонн. Крім того здійснювати оформлення та видачу лише одного дозволу Республіки Польща на транспортний засіб, який здійснює перевезення територією Республіки Польща, навіть за умови зміни виду перевезення під час одного кругорейсу.

Звертаємо увагу, що при поверненні використаних дозволів Республіки Польща 2020 року перевізникам, які здійснюють ввезення до України напівпричепів, придбаних для власних потреб, необхідно заповнювати графи дозволу наступним чином: кількість вантажу при виїзді – порожній, номер напівпричепа – на іноземній реєстрації; та подавати копію попередньої декларації, яку перевізники подають митним органам для ввезеннянапівпричепа на митну територію України, без якої працівник ПВД не зможе прийняти використаний дозвіл.

Також, при оформленні та видачі дозволів Республіки Польща у перевізників, які виїжджають порожніми з України і здійснюють перевезення вантажів у зворотному напрямку в напівпричепах-рефрижераторах, мають бути наявні дійсні сертифікати АТР на ці АТЗ, які потрібно пред’явити працівникові ПВД для його сканування, без чого працівник ПВД не зможе прийняти використаний дозвіл.

Нововведенням також є скорочення до 7 днів терміну дії електронної заявки дозволу, замовлення якого перевізник зробив через Транспортний портал електронних послуг з 06.02.2020. Нагадуємо, що термін дії зазначається у підтвердженні під час подачі такої електронної заявки. У той же час, термін дії електронних заявок дозволів, замовлення яких перевізник зробив через Транспортний портал електронних послуг до 06.02.2020, залишається 15 днів.

Важливо враховувати, що оформлення та видача дозволів у ПВД здійснюється з дотриманням обмежень, передбачених додатком 2 до Порядку та протоколами Комісії № 34 і № 35. Відповідно, маючи "заброньований" дозвіл, міжнародний перевізник має пред’явити необхідні документи при отриманні його на ПВД.

Також просимо з розумінням ставитись до особливостей роботи програмного забезпечення ЄІС Укртрансбезпеки та сервісу електронного замовлення дозволів. Зокрема, звертаємо увагу, що синхронізація відомостей, у тому числі поява бланків дозволів у системі сервісу їх електронного замовлення відбувається кожні 3 години протягом доби. Для прикладу, введені о 09 год. 06.02.2020 у систему бланки дозволів будуть доступні для електронного замовлення з 12 год. 06.02.2020, а бланки, які введено в систему до 08.59 год. 06.02.2020 з’явились для електронного замовлення о 09.00 год.

  • денне оновлення звіту з видачі дозволів квоти 2020 року доступне за посиланням (інформація оновлюється щоранку за попередню добу).
Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]