Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Якщо випускник КМУ ім.Богомольця ,бюджетна форма навчання, вступаючі до інтернатури не знайшов державне місце або йому відмовили в працевлаштуванні в державних установах в звязку з медицинской

До 2017 року студенти-медики бюджетної форми навчання проходили навчання в інтернатурі за направленням від університету. Заклад вищої освіти (ЗВО) обов’язково працевлаштовував студента, що забезпечувало проходження інтернатури, і студент після цього 3 роки відпрацьовував.

З 2017 року випускники закладів вищої освіти медичного спрямування вільні у виборі місця роботи відповідно до частини першої статті 64 Закону України «Про вищу освіту», крім випадків, передбачених цим Законом. Тобто ЗВО не зобов’язані працевлаштовувати студента, а сам студент самостійно обирає перше місце роботи і проходження інтернатури. Водночас, відповідно до статті 26 Закону України “Про вищу освіту”, університет сприяє працевлаштуванню студента.

У 2019 році студенти-медики, які навчалися на бюджетній формі навчання, можуть або скористатись можливістю розподілу, або знайти самостійно місце працевлаштування з проходженням інтернатури.

Розподіл випускників проводиться відповідно до наказу МОЗ України №367 від 25.12.1997 не пізніше, ніж за 4 місяці до закінчення студентами закладу вищої освіти. Комісія зі сприяння працевлаштування випускників забезпечує видачу направлення на роботу випускників відповідно до спеціальності, набутої у закладі освіти, з урахуванням сімейного стану, стану здоров'я випускника, членів його сім'ї, академічної успішності, активності у науково-дослідній роботі і громадській роботі та побажань.У разі згоди керівника закладу надати місце роботи за обраною лікарськоюї/провізорською спеціальністю зараховується на посаду лікаря-інтерна. У випадку зарахування на посаду лікаря-інтерна до закладів охорони здоров’я, підпорядкованих МОЗ України, зарахування відбувається наказом структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій. Проходження інтернатури за кошти фізичних та юридичних осіб здійснюється, згідно з законодавством, за погодженням МОЗ України, у закладах охорони здоров'я , які підпорядковані іншим міністерствам чи відомствам або ж приватної форми власності при умові зарахування випускника на посаду лікаря-інтерна.

  • Не пізніше 01 серпня приступає до роботи.
  • Після закінчення інтернатури відпрацьовує 3 роки відповідно до укладеної угоди.

Випускники, які з поважних причин вчасно не приступили до інтернатури (хвороба, несвоєчасне укладання трудової угоди), подають до Департаменту охорони здоров’я документи, що пояснюють причину запізнення та зараховуються в інтернатуру з подовженням терміну навчання на строк запізнення.

МОЗ України усвідомлює всі недоліки чинної моделі інтернатури та виклики, з якими зіштовхуються студенти при пошуку інтернатури. Саме тому Міністерством буде впроваджено нову систему інтернатури. Така модель передбачає справедливий розподіл, коли студент буде вільним у виборі спеціальності без обов’язкової прив’язки до конкретної лікарні. Нова концепція інтернатури незабаром буде оприлюднена МОЗ України для громадського обговорення.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]