Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрий день! Як подати документи про вихід дитини з громадянства України у Австрії? Немає авіасполучення з Україною вже майже пів року через карантин. Дякую!
  1. Загальний строк розгляду клопотання про вихід з громадянства України не повинен перевищувати 1 рік.
  2. Зазначені строки не враховують термін, необхідний для надсилання матеріалів дипломатичною або командирською поштою.
  3. Датою припинення громадянства України є дата видання відповідного Указу Президента України. Після отримання повідомлення про припинення громадянства України закордоння дипломатична установа у тижневий строк повідомляє заявника про прийняте рішення Президента України, вилучає проїзні документи громадянина України та видає довідку про припинення громадянства України.
  4. Строк виконання рішень Президента України з питань громадянства не повинен перевищувати 1 місяця. У разі неотримання особою, громадянство якої було припинено, відповідної довідки та неповернення до установи проїзних документів громадянина України протягом визначеного терміну, закордонна дипломатична установа вживає заходів щодо визнання паспортного документа недійсним.

Громадянин України, який відповідно до чинного законодавства України є таким, що постійно проживає за кордоном:

Для виходу з громадянства України громадянин України, який відповідно до чинного законодавства України є таким, що постійно проживає за кордоном, подає такі документи (у 4-х примірниках):

1. заяву про вихід з громадянства України – форма №20 заяви;

2. чотири фотокартки (розміром 35х45мм);

3. копію паспорта громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про виїзд на постійне проживання за кордон або копію паспорта громадянина колишнього СРСР зразка 1974 року з відміткою про виписку з території України. У разі якщо у заявника відсутній один із документів, що зазначені у цьому підпункті, або інший з документів, перелічених у статті 5 Закону, на підтвердження факту перебування у громадянстві України та факту постійного проживання за кордоном подаються відповідні довідки, видані органом внутрішніх справ України або дипломатичним представництвом чи консульською установою України;

4. один із таких документів:

  • документ, який свідчить, що заявник набув громадянство іншої держави (має містити проставлену печатку апостиль та переклад присяжного перекладача апостилю та документа на українську мову);
  • документ, виданий уповноваженим органом іншої держави про те, що громадянин України набуде громадянство іншої держави, якщо вийде з громадянства України (має містити проставлену печатку апостиль та переклад присяжного перекладача апостилю та документа на українську мову).
Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]