Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Чи можливо встановити випробувальний термін для співробітника, який має юридичну адресу проживання в м.Миколаєві, а фактично буде працювати в офісі м.Києва? Чи рахується це прийняття на роботу

Вітчизняне трудове законодавство вичерпно характеризує правову природу випробування та його практичну реалізацію. Як правило, з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається, при укладенні трудового договору згідно зі ст. 26 Кодексу законів про працю України (далі ? КЗпП) може бути встановлене обумовлене угодою сторін випробування. Як бачимо, така умова при прийнятті працівника на роботу має бути узгоджена між роботодавцем і працівником.

У ч. 2 ст. 26 КЗпП вказується, що на працівника під час його роботи у випробувальний строк поширюється законодавство про працю. Відповідно, до трудової книжки такого працівника кадровикові слід внести запис на підставі ст. 48 КЗпП і в порядку, визначеному Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 р. № 58 (далі ? Інструкція № 58). При укладенні трудового договору громадянин зобов’язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, ? також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи. Зауважимо, що до початку роботи за укладеним трудовим договором власник або уповноважений ним орган зобов’язаний проінструктувати працівника під підпис і визначити йому робоче місце в порядку, встановленому ст. 29 КЗпП. Слід також нагадати, що заробітна плата нараховується в такому ж розмірі, як і іншим працівникам, а на самого працівника поширюється законодавство про соціальне страхування, а при звільненні йому має бути виплачена грошова компенсація за невикористані дні відпустки.

Окрім цього, у ч. 3 ст. 26 КЗпП зазначено, що випробування не встановлюється при прийнятті на роботу для таких категорій громадян:

? осіб, які не досягли вісімнадцяти років;

? молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів;

? молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів;

? осіб, звільнених у запас з військової чи альтернативної (невійськової) служби;

? інвалідів, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної експертизи;

? осіб, обраних на посаду;

? переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади;

? осіб, які пройшли стажування при прийнятті на роботу з відривом від основної роботи;

? вагітних жінок;

? одиноких матерів, які мають дитину віком до 14-ти років або дитину-інваліда;

? осіб, з якими укладається строковий трудовий договір строком до 12 місяців;

? осіб на тимчасові та сезонні роботи;

? внутрішньо переміщених осіб.

Слід також зауважити, що випробування не встановлюється при прийнятті на роботу в іншу місцевість і при переведенні на роботу на інше підприємство, а також в інших випадках, якщо це передбачено законодавством.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
Телефон: 0637323860