Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Який запис треба зробити в трудовій книжці, коли директор школи погодився перейти з безстрокового контракту на строковий з 01.07.2020 згідно Закону України "Про загальну середню освіту", що прийнятий

Перш ніж приступити до роботи, необхідно дуже уважно ознайомитися із законодавчими актами. Питання трудового права, оформлення та ведення кадрової документації регламентуються Конституцією України, Кодексом законів про працю України, законами України «Про відпустки», «Про зайнятість населення», Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, наказами та постановами Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України, Державним Класифікатором професій тощо. Проте дуже важливо, аби записи у трудових книжках точно відповідали формулюванням у наказах про прийняття на роботу, переведення на іншу посаду чи звільнення. Зупинимося докладніше на конкретних прикладах.

Насамперед назви посад та професій мають точно відповідати «Класифікатору професій», не можна у наказі та запису в трудовій книжці використовувати довільні або похідні назви. Після видання наказу про прийняття на роботу на кожного працівника заповнюється Особова картка (форма П-2). Також відомості про прийнятого на роботу працівника вносяться до Алфавітної та Штатно-посадової книг і до Книги обліку та руху трудових книжок (вони мають бути пронумеровані, прошнуровані та завірені печаткою і підписом керівника). Усі записи до трудової книжки здійснюються після видання наказу, але не пізніше тижневого строку про прийняття та переведення, а в разі звільнення — у день звільнення.

Запис у трудовій книжці про прийом на роботу не підписується керівником і не завіряється печаткою установи При прийнятті працівника на роботу за строковим трудовим договором у наказі точно вказується його номер, дати укладення та закінчення договору. В Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників чітко не визначено, чи писати в трудовій книжці «за строковим трудовим договором», достатньо відзначити цей факт у наказі. Однак якщо ви знаєте, що із закінченням дії строкового договору працівника буде звільнено, запис у трудовій книжці можна зробити Дуже важливо правильно сформулювати наказ і запис у трудовій книжці при звільненні працівника. Найголовніше тут — вказати причину звільнення та зазначити відповідний пункт та статтю Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП), згідно з якими відбувається звільнення.Слід також пам’ятати, що усі записи в трудовій книжці про звільнення підписуються керівником та завіряються печаткою установи В вашому випадку прийнятий на строковий договир наказ такий то.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860