Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

За моім бетонним парконом,який знаходиться за 4 метри від мого порогу сусід тримає велику кількість курей і утят. Утята неймовірно кричать з ранньоі весни до пізньоі осені,а ще клюють мій бетонний паркан

Доброго вечора. За статтею 103 Земельного кодексу України, власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). Власники та землекористувачі земельних ділянок можуть вимагати припинення діяльності на сусідній земельній ділянці, здійснення якої може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людей, тварин, на повітря, земельні ділянки та інше (ст. 104 ЗКУ).

Відповідно до ДБН (державних будівельних норм) 360-92** "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень", затверджених наказом Держкоммістобудування від 1992 р., мінімальна відстань від господарських будівель для птиці площею до 50 квадратних метрів до житлових будинків та літніх кухонь має становити 15 метрів, а до питних колодязів-20 метрів. Це-відстані для великих земельних ділянок, на менших ділянках ці відстані на практиці пропорційно менші, проте вони не можуть бути набагато менші. Згідно із ДБН "Планування і забудова сільських поселень", затверджених наказом Мінбудархітектури України 05.01.1994, санітарно-захисні розриви (м) між житловими будинками, сараями для худоби, кролів, нутрій та інших тварин, а також іншими господарсько-побутовими будівлями та спорудами слід приймати згідно положень ДБН 79-92*. Ці ДБН втратили чинність з 2006 року.

Ваш сусід не має право тримати своїх свійських птахів безпосередньо біля Вашого паркану. Якщо господарське приміщення, в якому тримають свійських тварин, розташоване біля межі, то вхід до такого господарського приміщення має бути з боку, протилежного до межі. Птахи не мають триматись біля Вашого паркану, а мають утримуватись в межах стін господарської будівлі для них. В сільській місцевості прийнято дозволяти свійським птахам ходити по території присадибної ділянки.

Якщо внаслідок таких дій сусіда на територію Вашої ділянки поширюються шум, неприємний запах та/чи інші подібні фактори або Вам нанесена інша шкода, то можете подати скаргу на дії сусіда до Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Цей орган контролює, зокрема, дотримання будівельних норм.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]