Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня, якщо можна я опишу в деталях свою ситуацію і хотілось би отримати відповідь стосовно мого питання якщо можна. Помер мій батько ,за життя він склав заповіт на свого брата (на усе майно), його

Відповідно до положень Цивільного кодексу України спадкування - це перехід прав та обов'язків від померлої фізичної особи до інших осіб. Сукупність прав і обов'язків називають спадщиною, померлу особу - спадкодавцем, а осіб, до яких переходить спадок, - спадкоємцями. Право на спадкування виникає у день відкриття спадщини.

Спадкування може бути двох видів:

1) За заповітом;

2) За законом.

При цьому, цивільне законодавство закріплює пріоритет заповіту над спадкуванням за законом. В силу статті 1 223 Цивільного кодексу України право на спадкування мають особи, визначені у заповіті. Заповіт - це особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті.

Заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин. Крім того, заповідач може без зазначення причин позбавити права на спадкування будь-яку особу з числа спадкоємців за законом. У цьому разі ця особа не може одержати право на спадкування.

У той же час слід зазначити, що заповідач не може позбавити права на спадкування осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщині (малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатні вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них при спадкуванні за законом (обов'язкова частка). Чинність заповіту щодо осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщині, встановлюється на час відкриття спадщини.

Таким чином, якщо особою було складено заповіт, то в питанні успадкування будуть перш за все враховуватися особи, які в ньому вказані.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов