Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи має процедура поновлення в навчальний заклад термін давності

Порядок поновлення регулюється Наказом МОН України, але чимало ВНЗ мають внутрішні документи про процедуру. Останні зазвичай розміщено на сайті університету, але ти також можеш попросити їх у деканаті.Якщо ти вирішиш перевестися в інший університет, то технічно тебе теж відрахують. До того ж, тебе можуть відрахувати за власним бажанням.Рекомендовано поновлюватися під час канікул, але це зовсім не обов’язково. Ти можеш спробувати поновитися в будь-який час року. Інколи у внутрішніх документах вишів є обмеження щодо часу. Наприклад, в Інструкції КНУ ім. Т. Шевченка сказано, що особи, відраховані за академічну неуспішність, можуть бути поновлені тільки в наступному навчальному році з початку того семестру, з якого вони були відраховані.Закон України «Про вищу освіту» встановив, що громадяни України мають право безкоштовно навчатися в державних і комунальних ВНЗ, якщо здобувають певний освітньо-кваліфікаційний рівень уперше. Цих рівнів три: молодший спеціаліст, бакалавр і магістр. Тож, якщо це твоя перша освіта цього рівня, ти маєш право поновитися на бюджетному місці.

Звісно, це ідеальна ситуація. Обов’язку поновлювати тебе на бюджеті у вишу нема, тому це відбудеться тільки в тому разі, коли буде вільне місце. А чи буде воно, передбачити ніхто не може, тож про це пишуть навіть у внутрішніх документах університетів. Наприклад, у Положенні КНЕУ про порядок поновлення є пункт про пріоритетне право відрахованих бюджетників на поновлення на місці державного замовлення, але тільки якщо такі є. Коли ж бюджетних місць нема, то можна спробувати поновитися на контракт, але теж лише якщо є місця. Утім, не можна поновлювати студентів на перший курс. Ректор (директор) має право поновити студентів, які були відраховані з першого курсу, на другий, якщо вони ліквідують академічну заборгованість до початку навчання.ти можеш поновитися як у своєму, так і в іншому університеті. Утім, є обмеження: якщо ти навчався в неакредитованому недержавному ВНЗ, то ти не можеш поновитися в державних закладах.

З чого почати поновлення?

1. Подати заяву на поновлення до складу студентів ВНЗ. Заяви можуть мати різний вигляд: ось така використовується на інженерно-фізичному факультеті НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Попроси зразок в університеті, наприклад у тому ж деканаті.
2. Заяву повинні розглянути протягом двох тижнів і назвати умови зарахування на навчання або ж повідомити про відмову та її причини.
3. Студенту необхідно ліквідувати академічну різницю. Порядок ліквідації встановлює ректор (директор) ВНЗ: як правило, академічну заборгованість необхідно закрити до початку навчання. До речі, при поновленні в тому ж університеті, з якого тебе відрахували, закриття академічної різниці може й не знадобитись.

Які документи отримує поновлений студент?

Студенту видається залікова книжка з проставленими перезарахованими предметами (тобто вносяться оцінки, отримані за попередній час навчання). Перезарахування здійснює декан факультету чи завідувач відділення.

До особової справи поновленого студента вкладають: витяг з наказу про зарахування, заяву й академічну довідку.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов